Local

Dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași: Situaţia este dramatică! Locurile libere se ocupă imediat de pacienţi care stau în UPU

Publicat: 20 oct. 2021
Vasile Cepoi, directorul DSP
Vasile Cepoi anunță o situație dramatică în legătură cu pandemia de COVID-19

Dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași trage un semnal de alarmă legat de pandemia de COVID-19 şi de cazurile în creştere la nivel de judeţul Iași. Acesta declară că, ori de câte ori apare un pat liber, acesta este ocupat instant de un alt pacient care stă în UPU.

Pe de altă parte, prof. dr. Carmen Dorobăț menţiona faptul că în Terapiile Intensive există o rată de mortalitate care poate ajunge la 80% din cauza faptului că pacienţii au comorbilităti.

Vasile Cepoi, directorul DSP, trage un semnal de alarmă în legătură cu paturile libere

Într-o declaraţie recentă, directorul DSP Iași vorbeşte despre faptul că în această dimineaţă la UPU existau 20 de pacienţi pe ventilaţie mecanică şi 10 cu necesat de oxigen. Situaţia este dramatică mai ales în contextul în care, fiecare pat ce se eliberează, este ocupat instant de un alt pacient:

Situaţia este dramatică. Dimineaţă erau 20 de pacienţi pe ventilaţie mecanică, 10 pe oxigen în UPU şi nu mai exista niciun loc liber la AŢI în niciun spital care tratează. Acum se lucrează la Leșcani petru a deschide 12 paturi de Terapie Intensivă. Spitalul de Recuperare a reuşit să operationeze încă 10 locuri pentru pacienţii cu nevoi mici și medii. Așa cum v-am spus, aceste locuri se vor ocupa imediat de pacienţii care se află în UPU. a declarat dr. Vasile Cepoi.

Testarea din farmacii este o mare problemă pentru personalul DSP

În altă ordine de idei, Vasile Cepoi consideră că testarea din farmacii pune o piedică medicilor şi a DSP-ului. Acest lucru se întâmplă pentru că testele nu sunt eficiente şi nu pot fi contabilizate. Concret, DSP-ul nu poate şti dacă o persoană care se testează în farmacie este pozitivă sau nu.

Având în vedere faptul că s-a liberalizat de multe luni de zile, în ciudă că DSP s-a opus, de a cumpăra de la farmacii teste care nu sunt în evidența nimănui. Foarte probabil, numărul pacienţilor bolnavi este mult mai mare.

De altfel, acesta a anunțat anchete penale pentru persoanele care sunt pozitive și care refuză să spună persoanele de contact.

Prof. dr. Carmen Dorobăț anunță un procent mare de decese ale persoanelor de la Terapie Intensivă

Recent, prof. dr. Carmen Dorobăț a anunţat faptul că procentul de persoane care pot muri la Terapie Intensivă se ridică la 80%. Acest lucru ar fi cauzat de faptul că virusul este mult mai agresiv iar persoanele nu sunt vaccinate şi au comorbilități:

„Cifra este de-a dreptul înspăimântătoare (n.r. bilanțul zilnic al morților de COVID-19), chiar și pentru noi care suntem obișnuiți cu dinamica acestei boli. Dacă ar fi să fim extrem de realiști, este urmarea faptului că în terapiile intensive numărul este extrem de mare, iar proporția de decese pe astfel de pacienți, care sunt deosebit de grav, poate ajunge și până la 80%. În continuare ne așteptăm ca numărul de decese să fie mare, având în vedere că avem 1.700 de pacienți în terapie intensivă.”, a declarat Carmen Dorobăț pentru Antena 3.

Comentarii
  • 😂😂😂 Vine și trage un semnal de alarmă… Adică unul care trebuie și e plătit să găsească soluții… Ne alarmează… 🙃🙃🙃😂😂😂😂… E clar o țară de nebuni…!!!…

Adauga un comentariu