Actualitate

Vasile Cîtea: „ Peste 4,3 milioane de copii au nevoie de sprijinul nostru! PSD va depune în Parlament proiectul de lege pentru creșterea imediată a alocațiilor” (P)

Publicat: 20 iun. 2021
Vasile Cîtea, deputat Iași

PSD propune revenirea la dublarea alocațiilor pentru copii, după ce Guvernul Cîțu a decis să amâne majorarea prevăzută la 1 iulie anul acesta pentru anul viitor, iar în 2022 iarăși va amâna.

În prezent alocația este 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap.
Știți cât fură coaliția PNL-USR-UDMR din buzunarele celor mici? Vă spun eu: 2,1 miliarde lei.
PSD condamnă ferm decizia premierului Cîțu care a anunțat că guvernul nu va acorda cea de a doua tranșă de majoare a alocațiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie. Înainte de alegerile din 2020, Cîțu și Orban i-au mințit în față pe părinți și pe copii, cărora le promiteau că vor eșalona dublarea alocațiilor adoptată de PSD în cinci tranșe semestriale egale. După ce au primit votul multor cetățeni care au crezut în această promisiune, Guvernul Cîțu și majoritatea PNL-USR-UDMR au anulat tranșele cuvenite copiilor. Este practic un furt din buzunarele copiilor. Aceasta este poziția mea și a colegilor de partid.
PSD va depune, în Parlament, un proiect de lege care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi,
Este strigător la cer să apărem mereu în coada clasamentelor europene în toate. Măcar evoluția și aripile celor mici să nu le tăiem. Ei au nevoie de bani pentru atâtea cheltuieli. Chiar dacă nu înseamnă mult, înseamnă pași siguri către normalitate. Mă doare, copiii noștri au cea mai mică alocație din Uniunea Europeană. Eu nu vreau să continuăm așa, colegii mei de partid nu vor asta. Te provoc acum și pe tine să fii una dintre vocile care apără cei 4,3 milioane de copii!
Scrie-le parlamentarilor din județul tău și întreabă-i chiar TU de ce nu au prevăzut în bugetul pe 2021 dublarea alocațiilor copiilor, conform promisiunii lor.
Detalii aici: https://www.psd.ro/alocatii/

Comentarii
  • Vasile,ai două mandate de parlamentar și nici un proiect viabil pentru cei care te-au ales(făcut om mare),dar continui sa ne confirmi zicala:,,prostul nu e prost destul,daca nu e și fudul”.In afară de box unde ai interese și te zbați să-ți iasă combinațiile,ce plm te recomanda pe tine sa fii ales într-o funcție publică?!p.s.macar finul Ostaficiuc ,a lipit afișe,a cărat serviete,plicuri,a organizat mitinguri,pe când tu doar ai ,,ciupit”pe toată lumea , făcând pe neutru când trebuia să arăți că ai caracter!!!

  • Boxer cu creier care sta lejer! Ce cauta el in politica? Aaa ii cara diplomatul lui herr Solcanu si comunistul ala l a impins in politica. Asociat de fatada in firmele fiului… Isi cumpara masina de lux cand nu platea salariile de 4-5 luni. Nici ziarele nu i mai dau crezare si de aceea isi plateste articolele. El si cu profa de romana cu *urul mare au votat impotriva autostrazii Moldovei. Cand dispari din politica!?

  • Uai sluga lui dragnea mai studiaza Enigma Otiliei ca habar nu ai ce retzeta de post e aia !, tea vazut o tzara intreaga atunci pe holurile parlamentului ca habar nu ai ce cauti acolo !. da cu autostrada Moldovei la vot ce plm ai avut ?

Adauga un comentariu