National

Vasile Ciurchea: Vom gasi o alternativa la cardul de sanatate pentru cei care il refuza

Publicat: 16 ian. 2015
1

Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat vineri ca autoritatile vor gasi o alternativa la cardul de sanatate pentru persoanele care il refuza.

„In momentul de fata as vrea sa vad cati sunt cei care refuza cardul. Din datele noastre sunt putini doua sau trei mii. O parte din cei care au returnat cardul acum vin si cer. Este clar ca trebuie sa gasim o alternativa pentru ca sunt oameni care il refuza din motive mai mult sau mai putin obiective, mai mult sau mai putin intelese de mine. Vom gasi ca alternativa acea adeverinta, insa prin aceasta vor fi pusi pe drumuri de la casa la medic si asa mai departe. Daca doresc adeverinta, va ramane adeverinta, nu doresc ca cineva sa ramana fara servicii medicale pentru faptul ca s-a introdus cardul. Cardul da asigurarea ca acel serviciu medical a fost efectuat la momentul respectiv, este cheia de acces, (…) vor scadea acele servicii medicale raportate, dar de fapt neefectuate” a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, la o dezbatere.

El a precizat ca adeverinta prin care se dovedeste calitatea de asigurat este valabila cat timp se platesc asigurarile de sanatate. Presedintele CNAS a precizat ca aceeasi adeverinta este valabila atat la medicul de familie, dar si al alt furnizor de servicii medicale.

„Adeverinta este valabila atata timp cat se platesc asigurari. In cazul in care este asigurat permanent va fi valabila pana va veni si va spune ca nu mai doreste adeverinta si doreste card. Este nevoie de adeverinta pentru ca eu trebuie sa stiu ca este asigurat si ii dau pachetul de servicii medicale. Fara card va trebui sa te duci si sa ceri o adeverinta. Adeverinta este valabila si la medicul de familie si la oricare furnizor de servicii medicale”, a mai afirmat seful CNAS.

Potrivit acestuia, prin introducerea cardului s-ar putea face economii in sistemul de sanatate de aproximativ 20%.

„Data de 1 februarie este data de introducere a cardului. Asta nu inseamna ca de la 1 februarie nu vom gasi alternative si pentru cei care nu doresc cardul. Aproximativ 95% din populatie a primit cardul. Mai mult de 90% doresc cardul”, a sustinut presedintele CNAS.

El a subliniat ca persoanele care nu au primit cardul il pot ridica de la Casa de asigurari de sanatate.

„Cel care nu si-a primit cardul se poate duce la casa de asigurari de sanatate. Toate casele sunt in masura sa distribuie acel card. Am luat si masura pentru a putea fi initializat la Casa de asigurari de sanatate pentru a nu mai pune omul pe drumuri. Dupa ce vom ajunge la intelegere cu cei din conducerea medicilor de familie, vom anunta cand vor fi date cardurile catre acestia”, a explicat Vasile Ciurchea.

Comentarii
  • de ce sa fie necesara o adeverinta care sa dovedeasca calitatea de asigurat? de ce un drum in plus cand pe site-ul CNAS poti verifica oricand in baza CNP-ului daca esti sau nu asigurat. Doar un singur clik din biroul medicului si hopa informatia… domnule, ia si te informeaza. EU NU VREAU CARDUL DE SANATATE. EU VREAU SA NU MA MAI OBLIGATI SA PLATESC UN SERVICIU DE CARE NU BENEFICIEZ. VREAU LA PRIVAT, FARA SA MAI FIU OBLIGATA SA PLATESC LA STAT INUTIL.

  • Cei care nu vor card de sanatate dar au card de salarii sau pensii,sunt niste oameni saraci cu duhul,manipulati de popi care la randul lor au masini luxoase,telefoane mobile laptopuri. VOR SA DESTABILIZEZE ordinea in sanatate.

Adauga un comentariu