National

Vasile Dancu: Majoritatea reformelor pe care le putem face nu costa bani. Ne trebuie curaj!

Publicat: 27 nov. 2015
1

Vicepremierul Vasile Dancu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei, a declarat, vineri seara, intr-o emisiune TV, ca ministrii si secretarii de stat, care s-au aflat in aparatul guvernamental de-a lungul timpului, nu au avut curajul „sa riste pe mana specialistilor schimbarea”. In acest context, Dancu a subliniat faptul ca motorul Romaniei se poate reporni daca „ii vom mobiliza pe tineri sa isi puna cateva intrebari si sa cream un pic de incredere in mecansimul social”.

„Eu cred ca blazarea vine de sus. Daca nu reusesti sa aduni intr-o echipa guvernamentala oameni care sa transmita emotia schimbarii, si acesta e un lucru important, modul in care pui problema. Daca investesti cu respect si cu o misiune pe cei care lucreaza cu tine, cred ca poti sa creezi o sinergie a schimbarii. Nu au avut curajul ministrii, secretarii de stat sa riste pe mana specialistilor schimbarea. Macar in acest an vom incerca sa deschidem aceasta discutie a inteligentei oamenilor, a produselor inteligente pentru ca sa costruim un stat inteligent”, a spus Vasile Dancu.

„Eu cred ca ne trebuie un pic de curaj acum si cu acest minim curaj se poate reporni motorul Romaniei. Si, intr-adevar, Romania in anumite marje avanseaza, dar din pacate acest lucru nu se simte la nivelul micro sau mezzo, in societate pentru ca nu exista un cuplaj intre clasa politica, inalta societate si organismele intermediare. Competitia normala dintre oameni a devenit un fel de egoism care produce un capital social redus in societatea noastra si cred ca sunt lucruri care nu costa bani. Aceste reforme nu costa bani, majoritatea reformelor pe care le putem face nu costa bani, ba chiar aduc bani, dar e o problema de curaj si viziune”, a adaugat Dancu.

„Suntem o cultura care ne uitam prea mult in trecut si care nu avem curajul sa ne gandim la viitor. Cuvantul ‘progres’ a disparut. Eu cred ca o echipa de tineri, cum sunt majoritatea cei din Guvern, ar putea sa readuca in spatiul public inclusiv aceasta tema de dezbatere. Noi, in momentul asta, nu ne mai punem intrebari. A decazut increderea in noi insine incat nu ne mai punem intrebari. Venim cu raspunsuri prefabricate la orice. Cred ca daca vom pune cateva intrebari esentiale si ii vom mobiliza pe tineri sa isi puna cateva intrebari si sa cream un pic de incredere in mecansimul social, cred ca acesta ar putea fi startul unei societati. Cred ca putem sa repornim Romania”, a punctat ministrul Dezvoltarii Regionale.
Comentarii
  • de 25 de ani facem reforme peste reforme .ai descoperit tu apa calda dancule . Da noi astia romanii cand mai traim ? Lasane naibii asa cum ne-ai gasit ca intrun an nu reusesti nici sa iei o spaga buna nicidecum sa faci reforma

Adauga un comentariu