National

Vasile Dîncu are COVID-19! Care este starea de sănătate a ministrului Apărării

Publicat: 03 feb. 2022
Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale
Vasile Dîncu s-a infectat cu COVID-19, fiind a doua oară în ultimii 2 ani

Vasile Dîncu are COVID-19, dar starea de sănătate a ministrului Apărării este una bună. Anunțul a venit pe pagina de socializare a acestuia după ce Dîncu a mers la mai toate televiziunile în ultimele zile.

Menţionăm faptul că în ultima perioadă se înregistrează recorduri de infectări la nivel național iar specialiștii susțin că sistemul de sănătate poate față acestui val 5 în condițiile în care cazurile generate de Omicron nu cauzează îmbolnăviri grave.

Vasile Dîncu are COVID-19 și se află în afara oricărui pericol

Într-un anunţ făcut pe reţelele de socializare, Vasile Dîncu a dezvăluit că are COVID-19. Ministrul Apărării a specificat faptul că starea de sănătate este una bună și că este a doua oară când s-a infectat cu COVID-19. Acesta se află în izolare acasă și că nu a renunțat la atribuțiile de pe fișa postului. Vasile Dîncu a afirmat că își face toate treburile de acasă şi că a renunţat doar la întâlnirile față în față:

„Se spune că marile întâlniri ale vieții sunt cele neplanificate. Nu se aplică, însă, tuturor întâlnirilor, cu atât mai puțin celor pe care le avem cu virusul care ne bântuie viețile de aproape 2 ani. L-am întâlnit, ieri, pentru a doua oară, dar nici de data aceasta nu m-a impresionat. Sper, așadar, că aceasta va fi ultima noastră întâlnire.

Începând de miercuri sunt în izolare. Îmi exercit toate îndatoririle profesionale de la distanță, am suspendat doar întâlnirile față în față și audiențele. Nu am simptome, mă simt foarte bine și sunt nerăbdător să revin alături de colegii mei din Ministerul Apărării Naționale și din Guvernul României.

Să ne revedem sănătoși!”, scrie Dîncu într-o postare care a fost publicată pe o rețea de socializare.

Poate face față, sistemul medical din România, numărului de pacienți?

Înainte ca Vasile Dîncu să aibă COVID-19, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre sistemul de sănătate din România și despre numărului mare de infectări. Premierul PNL a dat asigurări că sistemul românesc poate face față cu brio numărului de pancienți care ajung pe patul de spital. Altfel spus, acest lucru se datorează şi faptului că infectarea cu Omicron nu cauzează infectări grave.

„Înțeleg că sistemul sanitar e pregătit să facă față situației. E luat în calcul, potrivit analizei dvs. (n.r.: a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila), și există posibilitatea să ne înscriem într-un număr constant al infectărilor și să scădem apoi. Ar fi un lucru îmbucurător”, a precizat premierul, în ședința de Guvern care a avut loc pe data de 2 februarie 2022.

Din aceste considerente, cele asupra faptului că Omicron nu cauzează cazuri grave, mai multe state din Europa au anunţat deja că au renunatat parţial, său integral, la restricțiile din pandemie. Este și cazul Danemarcii care de la 1 februarie 2022 a hotărât să elimine restricțiile. În contextul în care trendul din Europa este unul clar, Alexandru Rafila a explicat că de la sfârșitul lunii martie România va trece prin etape de relaxare. Vasile Dîncu nu este singurul care are COVID-19, un alt personaj public a contactat virusul. Vorbim despre Mădălin Ionescu.
Adauga un comentariu