National

Vasile Dîncu, declarații privind impunerea certificatului verde pentru angajați: „Ne dorim o variantă mai rațională decât cea de la Senat”

Publicat: 09 nov. 2021
Vasile Dîncu la birou
Vasile Dîncu consideră necesară o variantă mai flexibilă a certificatului verde

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a făcut luni, 8 noiembrie 2021, mai multe declarații privind necesitatea certificatului verde pentru angajați. Acesta a afirmat faptul că este nevoie de acest certificat dar într-o variantă mai rațională decât cea propusă inițial.

Acest proiect a mai fost propus în Senat, însă nu a primit voturile necesare pentru a trece, fiind necesare minimul de 69 de voturi.

Vasile Dîncu își dorește un certificat verde mai flexibil decât cel propus în Senat

În declarațiile făcute, președintele Consiliului Național al PSD, spune că este necesar impunerea unui certificat verde dar într-o variantă mai flexibilă, care să nu pună accentul doar pe vaccinare împotriva COVID-19.

„Ne dorim un certificat verde, dar o variantă poate mai rațională decât cea de la Senat. Cea de la Senat exagera oarecum cu obligativitatea vaccinării. Modul cum a fost definit certificatul verde în țări europene, ca Franța, Germania, sau Italia de exemplu, în care este un pic mai flexibilă obținerea unui certificat verde.

În mod normal, eu cred că și statul își poate propune să îi sprijine pe cei care nu pot să-și permită testarea, sau să avem testări mai ieftine, eventual realizate, în mare măsură sponsorizate, o mare parte dintre ele, de stat.

Sunt de părere că certificatul verde este absolut necesar, se face o presiune extraordinară asupra noastră, sute de telefoane primim în fiecare zi, legate de certificatul verde, de la justificări religioase, la alte forme pseudoștiințifice. Cred că nu ne putem permite multă vreme de acum încolo să fim idioții Europei”, a afirmat Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD.

Certificatul verde nu primit voturile necesare în Senat

În urmă cu două săptămâni, proiectul de lege privind obligativitatea ca toți angajații atât din mediul privat cât și public să prezintă certificatul verde la locul de muncă a fost dezbătut în Senat.

În urma discuțiile purtate, aceasta nu a fost adoptată întrucât nu a primit voturile necesare, fiind necesare un minim de 69 de voturi, în timp ce aceasta a strâns doar 67. Legea va merge mai departe în Camera Deputaților, unde se va lua o decizie definitivă.

Dr. Valeriu Gheorghiță este de acord cu impunerea certificatului verde

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat faptul că este necesară impunerea certificatului verde pentru ca România să poată trece cu bine peste pandemie. Acesta a mai spus faptul că testarea nu protejează oamenii de infectare, motiv pentru care este necesar vaccinul anti-COVID-19.

„Cred că populaţia are nevoie de certificatul verde, pe de o parte pentru a putea avea o viaţă cât mai apropiată de normal, cu riscuri minime din punctul de vedere al bolii, al riscului de infectare. (…) Este absolut firesc ca, pe perioada pandemiei, cât avem încă un risc de infectare şi un risc de transmitere comunitară a infecţiei cu SARS-CoV-2, noi nu putem să ţinem toate activităţile închise, nu putem să mergem la nesfârşit în această logică de restricţii, de izolare, de carantină, de risc de lockdown ş.a.m.d. Trebuie să mergem înainte şi trebuie să înţelegem că această posibilitate a implementării certificatului verde ne oferă această şansă”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Mai mult decât atât, dr. Valeriu Gheorghiță consideră că certificatul verde ar trebui eliberat doar pentru persoanele care s-au vaccinat sau au trecut prin boală.

”În baza certificatului verde, noi atestăm trei condiții, fie că sunt vaccinat, fie că am trecut prin boală în ultimele șase luni, fie că mi-am făcut un test și sunt negativ. În aceste trei condiții, riscul de infectare este mult diminuat. Aici intră in discuție accesul persoanelor care se testează, sunt negative, dar nu au niciun fel de protecție. De fiecare dată când ne uităm la participarea la o activitate ne uităm la posibilitatea ca o persoană să se infecteze și la posibilitatea să transmită mai departe virusul”, a transmis dr. Valeriu Gheorghiță.
Adauga un comentariu