Actualitate

Vasile Dîncu este noul ministrul al Apărării. Ce a declarat premierul Nicolae Ciucă la ceremonia de predare a mandatului

Publicat: 26 nov. 2021
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD
Vasile Dîncu a declarat că a fost o ceremonie specială de primire a mandatului

Astăzi, 26 noiembrie 2021, a avut loc ceremonia de primire a mandatului de ministru al Apărării, de către Vasile Dîncu. La acest eveniment a participat și actualul premier Nicolae Ciucă dar și alte persoane importante din cadrul Armatei.

În cadrul ceremoniei, prim-ministrul Nicolae Ciucă a ținut un discurs în care a precizat faptul că această instituție este a doua familie pentru el.

Noul ministru al Apărării, Vasile Dîncu: „Este o situație emoțională specială”

În ceremonia de primire a mandatului, Vasile Dîncu, s-a declarat emoționat, în special după discursul susținut de actualul premier Nicolae Ciucă. Acesta vorbit despre faptul că se simte onorat de situație. La eveniment a participat atât premierul României, cât și alți șefi din Armată.

„Este un tip de predare și preluare de mandat pe care, deși am mai fost ministru, nu l-am mai întâlnit. Din mai multe perspective. În primul rând pentru că este o situație emoțională specială. M-am uitat pe fețele dvs în timp ce vorbea domnul general Ciucă și am văzut emoție, am văzut ochi umezi, am simțit și în vocea unui militar adevărat un tremur care înseamnă o dimensiune umană și afectivă extraordinară. De aceea, nu pot și eu să nu fiu emoționat. Sunt foarte bucuros să trăiesc un asemenea moment în care unul dintre cei mai importanți generali ai Armatei Române preia conducerea societății noastre, conducerea Guvernului României”, a afirmat noul ministrul al Apărării, Vasile Dîncu.

Premierul României, Nicolae Ciucă, declarații în cadrul ceremoniei

Actualul prim-ministru al României a susținut un discurs în care a vorbit despre ce înseamnă pentru el această insituție și în special armata. Acesta a precizat faptul că, deși se desparte de Armată, totuși va fi trecut în rezervă, va rămâne pe viață militar.

”Vine un moment în care trebuie să te desparți de ceva anume. Astăzi, mă despart de instituția care a fost a doua familie pentru mine. Nu numai eu, dar mulți dintre voi putem spune că am petrecut mai mult timp în interiorul acestei familii, decât în sânul celei de acasă.

Nu am să vorbesc despre ceea ce am făcut ci despre oamenii alături de care am făcut. Pe acești oameni am să-i respect toată viața mea.Domnule ministru, vă pot spune că am avut mereu în vedere oamenii, pentru că tehnica poate fi achiziționată și menținută la nivel de operabilitate, dar asta nu se întâmplă de la sine, ci prin entuziasmul oamenilor.

Când vorbim despre militari, trebuie să privim de la elevul de 14 ani, care alege haina militară și până la cei care devin militari, la un moment dat trec în rezervă, dar rămân pe viață militari și vor răspunde oricând țara îi va chema.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ieri, Executivul Ciucă a primit votul de învestire în Parlament un 318  parlamentari au votat „pentru” din 444. După votul de încredere, întreg Cabinetul, mai exact premierul și cei 20 de miniștrii s-au prezentat în fața președintelui României Klaus Iohannis pentru a depune jurământul.
Adauga un comentariu