National

Vasile Dîncu își asumă credite pentru decizia americanilor de a trimite militari în țara noastră

Publicat: 02 feb. 2022
Vasile Dincu

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat, în cadrul unui comunicat, că a discutat despre redislocarea unui batalion de vehicule blindate Stryker, cu aproximativ 1.000 de militari americani, cu omologul său, Lloyd J. Austin III, în cadrul convorbirii telefonice avute la sfârșitul săptămânii trecute.

„Am subliniat atunci necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg Flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive în regiunea Mării Negre”, a arătat Dîncu.

El spune că, în acel context, a reafirmat „necesitatea, mai mult ca oricând, a unei abordări coerente, unitare şi echilibrate în cadrul prezenţei înaintate pe întregul Flanc estic al Alianţei şi la Marea Neagră”.

„Mă bucur că facem astăzi un pas atât de important în această direcţie. Decizia anunţată astăzi, prin care un batalion de vehicule blindate Stryker, cu aproximativ 1.000 de militari americani se vor alătura efectivelor SUA deja prezente în România, reprezintă o măsură defensivă în sprijinul securităţii şi apărării României, care va contribui în acelaşi timp la întărirea posturii aliate de apărare şi descurajare a oricăror agresiuni pe întreg Flancul estic”, a punctat Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, redislocarea acestui batalion american „reprezintă o dovadă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securităţii şi apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi un mesaj puternic de solidaritate între aliaţi”.

„Rămânem în strânsă coordonare la nivel NATO, pentru găsirea celor mai potrivite opţiuni de întărire a capacităţii noastre colective de apărare. Reafirm, cu acest prilej, aprecierea noastră pentru contribuţia Franţei, care, prin vocea preşedintelui Emmanuel Macron, şi-a exprimat interesul pentru dislocarea unor efective în România, sub comandă aliată. Suntem deja în discuţii la nivel de experţi cu partea franceză în vederea materializării acestei iniţiative, încă o dovadă a solidarităţii aliate şi a relevanţei Parteneriatului strategic dintre România şi Franţa”, a arătat ministrul Apărării.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț
Adauga un comentariu