National

Vasile Lupu considera ca Pascaniul este sediul abuzurilor si ilegalitatilor

Publicat: 17 ian. 2000

•”Cand vine vorba de legalitati la Pascani, ma cuprind fiorii”, spune fruntasul tarii

Prezent la Pascani, in urma cu doua zile, deputatul Vasile Lupu, initiatorul legii retrocedarii terenurilor si padurilor, lege cunoscuta si sub numele de „Legea Lupu”, a fost intampinat de un numar de aproximativ 50 de tarani. Cei mai multi dintre ei din suburbia Gastesti a municipiului Pascani erau nemultumiti de modul in care primarul Neculai Ratoi, in calitate de presedinte al comisiei municipale de fond funciar, a hotarat aplicarea legii la Pascani.

Timp de mai multe ore, la sediul Partidului National Taranesc Crestin si Democrat (PNTCD) Pascani, taranii i s-au plans deputatului de faptul ca anumite persoane cu influenta in targ au fost improprietarite ilegal, cu anumite suprafete de teren, in dauna obstii taranesti din satul Gastesti. Ca o replica la multitudinea de plangeri ale taranilor, Vasile Lupu le-a promis acestora ca in scurt timp va reveni la Pascani, sustinut de mai multi juristi, impreuna cu care va ancheta neregulile primarului Neculai Ratoi.

„Sunt profund nemultumit de faptul ca, cei care sunt pusi sa conduca urbea gresesc si, mai mult decat atat, incalca drepturile taranilor. Impreuna cu alti specialisti, ma voi deplasa la inceputul lunii viitoare la Pascani, unde voi cerceta abuzurile si ilegalitatile comise de catre cei din administratia publica locala. De cate ori vine vorba de legalitate la Pascani, ma cuprind fiorii”, a tinut sa precizeze in fata celor peste 50 de tarani adunati cu jalba-n protap, deputatul PNTCD, Vasile Lupu. Parlamentarul iesean, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, considera ca orasul Pascani „este sediul abuzurilor si ilegalitatilor”.

„Aici justitia merge aiurea, deoarece in repetate randuri am facut sesizari la Politie si Parchet, dar toate ilegalitatile au ramas acoperite”, a mentionat fruntasul taranist. Taranii i-au cerut deputatului Vasile Lupu ca pana la venirea primaverii sa faca tot ceea ce ii sta in putinta, pentru rezolvarea doleantelor lor. In caz contrar, taranii din suburbia Gastesti vor trece fiecare la terenurile pe care acestia le-au detinut sau mostenit de la parinti. „M-am saturat ca, de 10 ani incoace, de pamantul pe care il am mostenire de la tata sa se foloseasca altcineva”, a declarat unul din zecile de tarani nemultumiti, prezenti la intalnirea cu deputatul Vasile Lupu.loading...

Adauga un comentariu