National

Vasile Lupu sprijina demiterea lui Alexandru Iftode

Publicat: 20 feb. 2000

In opinia deputatului taranist Vasile Lupu, „liberalii trebuie sa gaseasca solutia juridica pentru schimbarea directorului Alexandru Iftode. Daca liberalii vor aduce prefectului cazuri concrete privind abuzurile savarsite de Iftode, atunci el poate fi inlocuit. Eu sunt de acord cu acest lucru. Fara nici o motivatie, prefectul nu-si poate asuma raspunderea unui demers privind demiterea lui Iftode din functia de director al Prefecturii Iasi”.

In conformitate cu prevederile HG 935/1996, prin care este reglementata organizarea si functionarea prefecturilor, directorul este numit si eliberat din functie la dispozitia sefului Departamentului de Administratie Publica Locala, la propunerea prefectului. Alexandru Iftode a ajuns in scaunul directorial al Prefecturii Iasi in urma propunerii Biroului Permanent al PNL Iasi, in baza unor intelegeri politice din coalitie. In acest caz, prefectul Florin Vitan a refuzat sa recunoasca aceasta intelegere si implicit responsabilitatea politica a PNL privind schimbarea din functie a directorului Alexandru Iftode.

Intr-o scrisoare adresata, la inceputul saptamanii, ministrului Functiei Publice, Vlad Rosca, prefectul Florin Vitan a mentionat faptul ca nu are de reprosat directorului Prefecturii Iasi, Alexandru Iftode, deficiente majore in activitatea sa si ca atare lasa la aprecierea ministerului solutionarea cererii partidului liberal. De alta parere a fost deputatul Adrian Mogos, presedintele organizatiei judetene PNL Iasi, care a apreciat ca, „prefectul, in aceasta situatie, a avut o atitudine duplicitara.

Presedintele partidului, Mircea Ionescu Quintus, in discutiile avute cu seful administratiei publice, Vlad Rosca, a argumentat necesitatea schimbarii din functie a directorului Iftode. De altfel, ministrul a promis ca va rezolva lucrurile in favoarea PNL”. Reamintim ca in vara anului trecut, pe 26 iulie 1999, Alexandru Iftode a fluturat o demisie prin institutie. Conform spuselor deputatului Adrian Mogos, „ma asteptam ca prefectul sa inainteze propunerea de schimbare a sefului Departamentului de Administratie Publica Locala.

Surpriza a fost insa mare, pentru ca, intors din concediu, prefectul Vitan nu a acceptat demisia si in aceste conditii directorul general a revenit asupra deciziei. La randul sau, presedintele Quintus a fost revoltat si a hotarat ca aceasta situatie nu poate fi tolerata”.loading...

Adauga un comentariu