National

Vasile Pruteanu, presedintele CJ Neamt, invinuit de conflict de interese si fals in declaratii

Publicat: 25 nov. 2011
1

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bacau in vederea cercetarii presedintelui Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu, pentru conflict de interese si fals in declaratii, fiind acuzat ca a atribuit contracte privind achizitia de medicamente si materiale sanitare unei firme unde fiica sa este administrator.

Potrivit unui comunicat al ANI remis vineri Agerpres, Vasile Pruteanu este acuzat de conflict de interese, ca urmare a aprobarii achizitiilor de medicamente si materiale sanitare, in valoare de 512.149 lei (118.828 euro), de catre CJ Neamt si unitatile subordonate, de la SC C&C FARM SRL, societate in cadrul careia fiica sa, Elena Iuliana Pruteanu, detine calitatea de administrator, inca din anul 2008.

CJ Neamt si unitatile subordonate (Centrul scolar pentru Educatie Incluziva „Alexandru Rosca” – Piatra Neamt, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului – Piatra Neamt, Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Pastraveni, judetul Neamt, Centrul scolar pentru Educatie Incluziva Comuna Stefan cel Mare, Centrul de ingrijire si Asistenta Târgu Neamt, Centrul de ingrijire si Asistenta Bozienii de Sus, Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Razboieni si Centrul de Ingrijire si Asistenta Oslobeni, judetul Neamt) au incheiat, in perioada 2010 – 2011, 27 de contracte cu SC C&C FARM SRL in vederea achizitionarii de medicamente si materiale sanitare, in valoare totala de 512.149 lei.

Conform prevederilor Legii nr. 215/2001, legea administratiei publice locale, precum si fisei postului, presedintele CJ exercita functia de ordonator principal de credite, intocmeste proiectul bugetului judetului si contul de incheiere a exercitiului bugetar si le supune spre aprobare consiliului judetean, raspunde de buna functionare a aparatului de specialitate al consiliului judetean, a institutiilor si serviciilor de interes judetean si a societatilor comerciale si regiilor autonome de interes judetean.

De asemenea, ANI are indicii cu privire la savârsirea de catre Vasile Pruteanu a infractiunii de fals in declaratii, pentru ca nu a mentionat in declaratiile de interese depuse in 2010 si 2011 contractele de achizitie incheiate in perioada 2010 – 2011 de fiica sa, in calitate de administrator la SC C&C FARM SRL, cu mai multe unitati din subordinea CJ Neamt.

Comentarii
  • Acest parvenit al politicii nemtene a avut tupeul si nesimtirea ca la deschiderea primei farmacii C&C;sa solicite, sub forma unui ordin voalat ,medicilor din Spitalul Judetean Neamt sa oblige toti pacientii sa ridice medicamentele de pe retete (mai ales cele de pe programele nationale) DOAR de la farmacia lui, unde primeau un bon cu stampila, semnatura si data, bon care luna urmatoare trebuia prezentat medicului, in caz contrar nemaiprimind reteta. CRIMA !! exista inca astfel de bonuri

Adauga un comentariu