Titlurile zilei

Vasile Pușcașu, patronul de la hotel Traian, a baricadat intrarea în clădire! Accesul personalului de la Hotel Astoria este interzis! Afaceristul știe numai legea parului

Publicat: 02 iun. 2020
Vasile Pușcașu, patronul de la Hotel Traian, a generat un nou conflict cu vecinii de la Hotel Astoria, după ce a blocat o cale de acces și nu a plătit facturile la apă
Vasile Pușcașu, patronul de la Hotel Traian, a blocat o cale de acces de care se folosea și personalul de la hotel Astoria

Vasile Pușcașu, patronul Hotelului Traian, este din nou acționat în instanță de către Cristian Stanciu, patronul Hotelului Astoria. De data aceasta, conflictul a pornit de la faptul că Pușcașu a blocat accesul spre spațiile de aprovizionare și de depozitare deșeuri. Motivând că în subsol avea mai multe bunuri, Vasile Pușcașu a blocat accesul cu o ușă ținută sub cheie. În acest context, personalul de la Astoria trebuie să-l roage pe Vasile Pușcașu să deschidă ușa. Pe data de 15 mai a fost înregistrat un dosar la Judecătoria Iași prin care se solicită drept de servitute

Vasile Pușcașu, patronul de la Hotel Traian, este acuzat că a blocat accesul personalului de la Hotel Astoria. Cele două clădiri sunt lipite, având spații comune care să asigure accesul spre Piața Unirii și strada Lăpușneanu. Pe motiv că în subsol are mai multe bunuri care pot fi furate, Pușcașu a chemat, recent, o echipă de muncitori care să monteze o ușă, pe care o ține sub cheie. De aici a început și conflictul. Accesul trebuia asigurat și pentru personalul de la hotel Astoria.

Vasile Pușcașu nu a ținut cont și deschidea ușa doar când era contactat telefonic. La un moment dat, în hotelul Astoria au fost cazate persoane aflate în carantină, pe perioada stării de urgență cauzată de pandemia COVID-19. Deșeurile colectate de la persoanele aflate în carantină nu au putut fi scoase din clădire din cauza lui Vasile Pușcașu, care se crede stăpân și la hotelul deținut de omul de afaceri Cristian Stanciu.

Vasile Pușcașu s-a trezit cu un nou proces, pentru că a blocat accesul în spațiile comune

Vasile Pușcașu, patronul hotelului Traian, a fost dat în judecată, într-un dosar prin care se cere drept de servitute. Procesul a fost înregistrat la Judecătoria Iași, sub numărul 10733/245/2020, pe data de 15 mai 2020. Reclamanții sunt Fundația Ecologică Green (FEG) deținută de Cristian Stanciu și Hotel Astoria SRL. Vasile Pușcașu administrează hotelul prin societatea BSR Estate SRL.

„Obligarea pârâtei să permită neîngrădit accesul și complementar să nu facă nimic de natură a împiedica trecerea către subsolul Hotelului Astoria pentru aprovizionare, salubrizare, evacuare prin curtea carosabilă înspre și dinspre strada Banu și strada Arcu, până la pronunțarea unei soluții definitive în dosarul de fond ce are ca obiect obligație de a face”, se arată în acțiunea depusă la Judecătorie. Apelat telefonic, Vasile Pușcașu nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Patronul de la Hotel Traian folosește apa vecinilor și nu plătește facturile lunare

Pe data de 4 mai 2020, a fost deschis alt proces împotriva lui Vasile Pușcașu, prin care se cere sistarea furnizării de apă potabilă. În acest moment, afaceristul este conectat la rețeaua de apă administrată de Hotel Astoria.

„Suntem proprietarii Hotelului Astoria, din municipiul Iași, iar pârâta deține Hotelul Traian. Clădirile în care se află cele două hoteluri sunt practic lipite, iar, până la un punct, au format un singur corp de proprietate. Inițial, branșamentul la apă era comun pentru cele două imobile. În prezent, Hotelul Traian se alimentează cu apa de la Astoria. Dorind realizarea unui branșament de apă propriu, proprietarii Hotelului Traian au demarat procedurile în acest sens. Documentația întocmită, fiind de natură să încalce drepturile FEG Iași, a generat un litigiu, ce formează obiectul unui alt dosar, aflat pe rolul Judecătoriei Iași”, au menționat reclamanții.

Hotelul Traian a fost cumpărat de la Dănuț Prisecariu cu suma de 5,3 milioane euro

În trecut, ambele hoteluri se aflau în proprietatea afaceristului Dănuț Prisecariu. Imobilele au fost scoase la licitație de lichidatorul judiciar care trebuia să acopere datoriile înregistrate de Alimentara SA, falimentată de Dănuț Prisecariu. Cristian Stanciu a cumpărat Astoria cu 2.550.000 euro, iar Vasile Pușcașu a cumpărat hotelul Traian cu 5,3 milioane euro. Hotelul Traian este ridicat pe o suprafață de teren de 2.442 metri pătrați, având aceeași suprafață construită. Clădirea este compusă dintr-un subsol cu o suprafață utilă de 169,24 metri pătrați, etajul 1 – 946 metri pătrați, etajul 2 – 933,23 metri pătrați, etajul 3 – 876, 09 metri pătrați plus altă suprafață de teren de 92 metri pătrați. Hotelul este cotat la 4 stele, având 68 de camere și 119 locuri de cazare.

Comentarii
  • Un tigan imputit de vaslui,protejat de primarul chirica,cumatrul sau,care impreuna si- au batut joc de ieseni ani la rand cu un transport infect cu autobuzele unistil! Bai rahatule,tot contracte de munca cu 2 ore faci si acum la angajati,asa cum faceai la unistil???

  • Nu mai ofera Mihai Chirica 5.000.000 Euro din banii publici (taxe si impozite locale) neamului si tovarasului sau de combinatii ca sa cumpere hotelul Traian ? A picat in Consiliul Local Iasi aceasta licitatie trucata/manarita, toti consilierii au sarit de fund in sus.
    Despre mega escrocheriile astea nimeni nu spune nimic.

Adauga un comentariu