Local

Vasile Salaru: Romania Educata si Statul Paralel

Publicat: 15 mai 2019
1

Vasile Salaru realizeaza un material prin care atrage atentia a a faptului ca programul Romania Educata, program initiat de Klaus Iohannis este doar un praf in ochi: 

'' Omul politic Iohannis a lansat, asa, ca praf in ochi, acum trei ani, programul Romania Educata, program asumat de Presedentia Romaniei…Ce s-a facut pana acum? Evident nimic! Nici in plan legislativ, nici in plan material si nici in plan public. De fapt, in plan public nu gasim decat improscari cu noroi in„ penali" si atentionari la pseudoatacurile acestora la Justitie, chiar daca judecatorii in baza bunei credinte si a lipsei probelor din dosarele intocmite pe genunchi, continua sa ii achite pe acesti penali ai lui Klaus.

  Dar hai sa parcurgem pe rand cele trei planuri in care trebuia sa se desfasoare Romania Educata. In plan legislativ singurul lucru care merita facut este Legea Cadrului Didactic, cu statut de lege speciala la fel ca Legea speciala a magistratilor. Nu vreau sa insist aici dar nu pot sa nu ma intreb, ca simplu cetatean si ca profesor de fizica, cum vede colegul Klaus…momentan presedinte…Romania Educata fara ajutorul profesorilor… evident ca a uitat realitatile muncii la catedra.

In plan material spun doar ca preocuparile de a influenta legea bugetului se refera strict la bugetele serviciilor secrete, privilegii pentru sefii parchetelor si altele care nu au legatura cu educatia… cel putin cea civila…
In plan public este de notorietate ca daca cineva de bunavoie sau prin santaj depune o plangere penala impotriva unei persoane, atunci acea persoana devine automat „penal". Majoritatea dintre penalii tipati in spatiul public au fost achitati din lipsa de probe in timp ce adevaratii infractori se bucura de protectie cu conditia de a denunta pe cine trebuie.

UNPR este intradevar preocupata de realizarea Romaniei Educate punand in prim plan elevii si situatia cadrului didactic. UNPR sustine in acelasi timp modernizarea infrastructurii educationale prin atragerea de investitii din surse guvernamentale dar si din surse europene. Europarlamentarii UNPR vor sustine un invatamant romanesc la nivelul cel mai inalt din statele europene. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa intelegem cu totii ca intr-o societate normala exista nu numai institutii de forta, care dealtfel sunt foarte bune pentru apararea drepturilor cetatenilor. Trebuie insa sa intelegem ca orice fel de dezvoltare reala, fie ea economica, sociala, culturala, militara etc se realizeaza numai prin educatie. Degeaba investesti in plan material daca nu ai standarde inalte de cunoastere in domeniul in care se investeste.'' se arata in textul publicat de Vasile Salaru.

Comentarii
  • Exista statul paralel in Romania, dar acest stat este al politicenilor, au drepturi speciale, salarii speciale pentru cate ore lucreaza si pensii speciale.
    Plus ca unii din ei isi fac legi speciale pentru ei ca sa scape de puscarie

  • Vasile Salaru este ultima persoana care are dreptul sa vorbeasca. Poate are afaceri cu estul ca altfel nu se explica cum fiul sau inca din liceu a facut studiile la Moscova (cu recomandarea lui nea Nelu), iar dupa aceea a facut si facultatea la Moscova. Bomboana de pe coliva este ca la interventia lui „Bazil” a facut masterul in China, iar azi lucreaza la MAE ca diplomat. Oare asta este linia trasata de masonii externi? Poate fii-su este o somitate intelectuala, dar inca nu am auzit sa fi iesit cu nimic in evidenta, sau poate o fi la ordinele cuiva „ciocu mic si mergi pe burta”

  • Pieptu-n față, dosu-n spate, apoi făceai ceva vorbire despre bulan și țățe, în fața unei cancelarii pline de profesori. Dădeai indicații la dame, cum să fie ele grațioase, iar matale aveai un discurs de țopârlan evadat din porumbiște, burdihan de fimeie gravidă și erai și libidinos pe deasupra. Ne și întrebam ce golan o fi ăsta, de a venit pe capul nostru. Sau ai uitat, nene Șalăule ? Așa că vii matale și data viitoare, însă cu un CV din care să rezulte și o foaie matricolă, și niște performanțe academice, și niște rezultate care să te califice în a vorbi ce trebuie făcut și dres în Educație. Altfel, se cheamă că de lătrături de politruc ieftin e plin spațiul public.

Adauga un comentariu