Sport

Vasiliu a fost exclus din Liga Profesionista de Box

Publicat: 24 nov. 2000

•”A facut boxul romanesc de ras peste hotare si a discreditat Liga”, spune Adrian Lacatus, unul din cei doi manageri romani recunoscuti de EBU

Unul din personajele controversate ale Ligii Profesioniste de Box din Romania a fost si este Constantin Vasiliu, antrenorul iesean acuzat recent de fals si inselaciune. Dupa cum „Ziua de Iasi” v-a informat, in Romania sunt doar doi manageri recunoscuti de EBU (European Boxing Union), Vasile Catea (Box Club Profesionist Iasi) si Adrian Lacatus (Box Club Lacatus Bucuresti), numarul celor care „fac” meciuri boxerilor nostri „afara” fiind, insa, extrem de mare. Printre cei care s-au ocupat de astfel de practici se numara si antrenorul iesean Constantin Vasiliu, un „manager” nesuportat la Liga Profesionista. „E un nemernic acest Vasiliu. A fost exclus de la Liga pentru ca a facut numai rau boxului romanesc profesionist si a reusit sa discrediteze Liga in ochii celor de xafarax. Mergea in diferite tari si ca amator si ca profesionist, fara aprobare, pe spatele Ligii. Nu de mult, am primit reclamatii din Anglia, tot din cauza lui Vasiliu Constantin. A fost acolo, s-a dat drept om de la Liga si a imprumutat bani, iar noua ni s-a cerut prin fax sa returnam banii. Liga a avut enorm de suferit de pe urma lui Vasiliu, dar si Vasile Catea, care isi face treaba asa cum trebuie. Din cate stiu eu, i-a corupt pe multi boxeri de-ai lui Catea, pe care i-a dus in strainatate. Vasile (n.r. – Catea) a muncit extrem de mult pentru baietii astia, iar Vasiliu vine si le promite bani ca sa mearga cu el sa boxeze afara”, a declarat pentru Ziua de Iasi managerul Adrian Lacatus, unul din cele mai cunoscute persoane de la Liga.
Aceeasi nuanta au avut si cuvintele lui Alexandru Harlesteanu, vicepresedintele Ligii Profesioniste, fost presedinte al acestui organism. „Vasiliu nu a mai aparut pe la Liga de mult timp. A fost exclus din LPB pentru sase luni pentru neplata taxei anuale si am impresia ca nici in acest an nu a platit-o”, spune Harlesteanu.
Narcis POHOATAloading...

Adauga un comentariu