Local

Vatmanii vor fi testati in timpul noptii, pentru situatii de urgenta

Publicat: 20 ian. 2014
1

In urma accidentului in care doua tramvaie ramase fara frane s-au ciocnit violent pe strada Arcu, autoritatile au hotarat ca vatmanii si soferii din transportul public sa fie testati in situatii de urgenta. Edilii au cerut ca cei care conduc tramvaiele pe strazi sa fie supusi si altor teste, pe langa cele teoretice si practice pe care le dau in depoul RATP, si vor fi scosi in timpul noptii pe trasee dificile.

Citeste si: EXCLUSIV. Primele imagini de la accidentul tramvaielor de la Rapa Galbena. Noua raniti – UPATE FOTO, VIDEO SOCANT

„Vatmanii trebuie sa fie supusi unor controale si teste riguroase, nu doar teoretice si nu doar în depou. Am dispus ca toti vatmanii sa fie testati în mod practic si sa participe la sedinte de simulare în teren a unor situatii deosebite, cum ar fi conditii meteo extreme, manevrarea vagoanelor în rampe sau pante în conditii dificile”, spun reprezentantii Primariei Iasi.

Citeste si: Iata ce a patit vatmanul implicat in accidentul violent de la Rapa Galbena

Pe 9 decembrie, doua tramvaie s-au ciocnit pe strada Arcu. Atunci, 9 persoane au fost ranite, iar vagonele au fost avariate grav. Autoritatile au anuntat ca ancheta este aproape de final, asta dupa ce s-au facut primele verificari ample la tramvaiul ST 10 si au fost anchetati vatmanii implicati.

Citeste si: RATP organizeaza cursuri de vatmani pentru ieseni

Adauga un comentariu