Eveniment-Social

Vatmanul din tramvaiul groazei afla in cateva zile daca va putea iesi din oras

Publicat: 25 iul. 2011
1

@ Magistratii Judecatoriei Iasi au amanat ieri luarea unei decizii in cazul vatmanului Cristian Diaconu, implicat in groaznicul accident din Fundatie, care a solicitat sa poata parasi Iasul @ Noul termen a fost stabilit pentru data de 28 iulie

Vatmanul Cristian Diaconu, implicat in groaznicul accident din Fundatie, va afla poimaine daca va putea parasi localitatea. Cererea sa, prin care solicita magistratilor de la Judecatoria Iasi inlocuirea masurii preventive a obligarii de a nu parasi localitatea cu cea de a nu parasi tara, nu s-a mai judecat ieri, la termenul stabilit. Si asta pentru ca dosarul accidentului nu a ajuns pe masa magistratilor. „Dosarul intocmit de procurori nu a fost atasat. Prin urmare, judecatorii au stabilit un nou termen pentru joi, la ora 10.00. Nu stim nimic nici despre expertiza criminalistica, nu am fost convocati de procurori, iar expertului nostru nu i s-a comunicat absolut nici un detaliu vizavi de aceasta procedura”, a declarat Anca Dragoi, avocata lui Cristian Diaconu.
Vatmanul, care a fost gasit initial principalul vinovat al tragediei din Fundatie, a solicitat procurorilor sa poata parasi orasul pentru a avea posibilitatea sa-si viziteze parintii, aflati la 30 de kilometri de Iasi.
Pana acum, in cazul accidentului din Fundatie, au fost intocmite doua expertize tehnice. Prima a fost realizata de prof. univ. dr. ing. Radu Gaiginschi, de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi, iar a doua de expertul independent Dionisie Lefter. Aceasta, de 1.500 de pagini, a fost luata in calcul de procurori dupa ce acestia au recuzat concluziile intocmite de prof. univ. dr. ing. Radu Gaiginschi. Conform concluziilor depuse de Dionisie Lefter, tramvaiul Be 8/8 implicat in accident a functionat normal atat in timpul accidentului, cat si la testele de dupa, efectuate pe Copou si in Canta. In ceea ce-l priveste pe vatmanul Cristian Diaconu, acesta a fost mutat de sefii Regiei la un alt compartiment, respectiv cel de curatenie a mijloacelor de transport.

Liniste si la primarie

Nici in cazul anchetei dispuse de oficialii municipalitatii la RATP nu se cunosc multe detalii. Desi primarul Gheorghe Nichita ameninta cu sanctiuni in stanga si in dreapta, imediat dupa tragedia de pe 21 martie, la patru luni de la groaznicul accident, nimeni nu a fost pedepsit. „Vatmanul a contestat rezultatul anchetelor tehnice. Prin urmare, pentru a nu influenta in vreun fel sau altul desfasurarea cercetarilor, nu vom expune concluziile acelei anchete. Dupa pronuntarea instantei, vom face publice concluziile. Si asta pentru a nu crea presiuni suplimentare in cazul anchetei”, a declarat Sebastian Buraga, actualul purtator de cuvant al primariei.
Reamintim ca in groaznicul accident din Fundatie, cand un tramvai al RATP a trecut peste sase masini si s-a oprit intr-un autobuz, a murit un angajat al Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, iar mai multe persoane au ajuns in spital cu rani grave.
Ion MUSET
ionmuset@bzi.ro

Adauga un comentariu