Eveniment-Social

Vatmanul din tramvaiul ucigas vrea sa poata parasi Iasul

Publicat: 14 iul. 2011
1

Vatmanul Cristian Diaconu, implicat in groaznicul accident din Fundatie, vrea sa poata pleca din oras. Acesta va solicita prin avocata sa inlocuirea masurii impuse de judecatori, si anume de a nu parasi localitatea cu cea de a nu parasi tara. Conform avocatei, vatmanul vrea sa poata sa-si viziteze parintii, aflati la 30 de kilometri de Iasi. „Maine voi avea o discutie cu domnul Diaconu, pentru a ne pune de acord ce masura inaintam catre instanta. Vom solicita inlocuirea masurii preventive a obligarii de a nu parasi localitatea cu cea de a nu parasi tara. Stim ca o astfel de masura a fost respinsa anterior de judecatori, dar vom formula una noua. Desi nu este prevazuta, au fost cazuri cand s-au acordat exceptii, respectiv inlocuirea acestei masuri cu cea de a nu parasi judetul, de exemplu”, a declarat Anca Dragoi, avocata lui Cristian Diaconu.
Aparatorul a precizat, de asemenea, ca lucrurile nu au avansat nici in cazul expertizei criminalistice demarate de procurori. Desi trebuia sa fie finalizata in aceasta saptamana, atat Cristian Diaconu, cat si avocatii sai nu au fost instiintati de procurori. „Trebuiau sa ne cheme in aceasta saptamana, dar nu am fost instiintati. Nici macar expertul nostru independent nu a a mai fost chemat sa participe la procedurile de derulare a expertizei.”
Pana acum, in cazul accidentului din Fundatie, au fost intocmite doua expertize tehnice. Prima a fost realizata de prof. univ. dr. ing. Radu Gaiginschi, de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi, iar a doua de expertul independent Dionisie Lefter. A doua expertiza, de 1.500 de pagini, a fost luata in calcul de procurori dupa ce acestia au recuzat concluziile intocmite de prof. univ. dr. ing. Radu Gaiginschi. Conform concluziilor depuse de Dionisie Lefter, tramvaiul Be 8/8 implicat in accident a functionat normal atat in timpul accidentului, cat si la testele de dupa, efectuate pe Copou si in Canta. Cat despre vatmanul Cristian Diaconu, acesta a fost mutat de sefii Regiei la un alt compartiment, respectiv cel de curatenie a mijloacelor de transport.
Reamintim ca in groaznicul accident din Fundatie, cand un tramvai al RATP a trecut peste sase masini si s-a oprit intr-un autobuz, a murit un angajat al Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, iar mai multe persoane au ajuns in spital cu rani grave.

Comentarii
Adauga un comentariu