International

Vedeta din Prison Break este gay

Publicat: 22 aug. 2013
1

Actorul si scenaristul Wentworth Miller, cunoscut gratie rolului principal pe care l-a interpretat in serialul „Prison Break„, produs de postul Fox, a dezvaluit ca este gay, miercuri, intr-o scrisoare deschisa, in care a refuzat totodata invitatia de a participa la un festival de film in Rusia.

Actorul american a refuzat sa participe la acel festival din cauza legilor anti-gay adoptate in ultima vreme de autoritatile de la Moscova.

Wentworth Miller, in varsta de 41 de ani, a refuzat invitatia de a participa la Festivalul International de Film de la Sankt Petersburg, in calitate de invitat de onoare, intr-o scrisoare publicata pe site-ul grupului GLAAD, o organizatie care promoveaza drepturile persoanelor gay si care monitorizeaza felul in care sunt reprezentate in mass-media persoanele gay, lesbiene, bisexuale si transgender.

„Va multumesc pentru invitatia dumneavoastra. In calitatea unei persoane care a vizitat deja Rusia in trecut si care poate totodata sa afirme ca are intr-un anumit grad o origine rusa, as fi foarte fericit sa accept. Si, totusi, in calitate de barbat gay, trebuie sa refuz”, a declarat Miller in aceasta scrisoare adresata directorului festivalului, Maria Averbakh.

Actorul spune ca a fost „profund tulburat de actuala atitudine fata de barbatii si femeile gay si de felul in care sunt tratati acestia de catre Guvernul Rusiei” si ca nu doreste sa participe la un festival intr-o tara in care „persoanelor ca el le este negat in mod sistematic dreptul fundamental de a trai si de a iubi in mod deschis”.

Adauga un comentariu