Vedetele renunta la epilarea cu laser in favoarea lamei de ras

Publicat: 18 feb. 2011

Actritele renunta din ce in ce mai mult la epilarea cu laser si la pensat in favoarea lamei de ras!

In aceasta era a camerelor de luat vederi cu tehnologie high-definition, pielea fina nu este negociabila!

„Epilarea cu lama de ras elimina de pe fata puful acela fin pe care laserul nu-l poate distruge”, spune Kate Somerville, cosmeticiana unor dintre cele mai faimoase nume de la Hollywood.

Dar acesta nu este un truc nou! Aparent, sex-simboluri ale cinematografiei precum Elizabeth Taylor si Marilyn Monroe foloseau lama de ras pe fetele lor pentru o piele fina, fara par si exfoliata.

Dupa ras apare barba tepoasa?

Cosmeticiana Kate pare sa infirme acest mit: „Parul ras nu creste nici mai gros, nici mai inchis la culoare. Asta e doar o poveste. Parul isi modifica aparenta doar din cauza fluctuatiilor hormonale.”

Dr. Michael Prager, dermatolog cosmetician in Londra, sprijina aceste afirmatii:

„Zona barbierita a pielii unui barbat arata mai tanara decat restul fetei sale datorita exfolierii constante, care stimuleaza producerea de colagen”, spune el. „In plus, o fata fara puf reflecta mai bine lumina.”

In ciuda acestor sfaturi, noi tot nu suntem convinse ca ar merita incercat!

Insa unele femei, asemea vedetelor Holywood-iene, au adoptat de mult aceasta tehnica de infrumusetare. Japonezele isi rad parul de pe fata de generatii! In Japonia, acesta este un tratament de infrumusetare comun. Se pare ca japonezele petrec in fiecare dimineata 2 ore in fata oglinzii: ele isi curata pielea, aplica o lotiune tonifianta, o crema nutritiva si se epileaza cu lama de ras pe intreaga fata: obraji, frunte, chiar si pleoape. Astfel, ele reusesc sa aiba acel ten perfect, ca de portelan.

In afara faptului ca folosirea lamei de ras este o metoda de epilare foarte ieftina, specialistii spun ca are si alte beneficii. Executat corect, barbieritul ajuta la:

– Exfolierea celulelor moarte fara sa se stimuleze pielea in exces.
– Reducerea ridurilor.
– Inchiderea porilor.
– Imbunatatirea elasticitatii pielii.
– Vindecarea cicatricilor provocate de acnee.
– Indepartarea permanenta a punctelor negre.loading...

Adauga un comentariu