Magazin

Vei renunta cu SIGURANTA sa mai cumperi de la magazin acest aliment dupa ce vei invata cum sa il faci acasa

Publicat: 08 iul. 2016
Nimic nu se compara cu alimentele preparate in casa. Asa ca in loc sa cumperi unt de la supermaket unt, mai bine ti-l prepari in 15 minute acasa din smantana grasa (dintr-un litru de smantana vei obtine in jur de 450g unt) si sare. Trebuie sa stii ca secretul pentru reusita sta in smantana. Cu cat e mai grasa cu atat e mai buna. In plus, evita smantana ultra-pasteurizata pentru ca nu va avea aceeasi savoare. Lasa smantana sa ajunga la temperatura camerei, cat timp pregatesti un bol mare cu apa cu gheata care sa iti fie la indemana.
Raceste bine si bolul pentru mixer in care pui, apoi, smantana si incepi sa o mixezi la viteza medie timp de 10 -15 minute. La inceput aceasta se va transforma in frisca. Apoi, cu cat continui sa mixezi, se va intari si se va separa formand untul (care se va prinde de paletele mixerului), in timp ce la baza vasului se va lasa un lichid. Acesta este zer pe care il poti folosi la alte retete daca doresti.
Scoate untul format intr-o strecuratoare si toarna peste el apa racita cu gheata. Preseaza untul cu o spatula, astfel incat sa elimini tot zerul din el. Repeta aceasta operatiune de 5-6 ori pana cand lichidul care iese prin presarea untului este curat. Adauga sare, daca doresti si incorporeaz-o in unt. Modeleaza untul in calupuri sau pune-l in recipiente de sticla. Se va pastra bine in frigider pana la o saptamana sau timp de 6 luni la congelator.


loading...

Adauga un comentariu