Destinatii turistice

Velingrad, o asezare cu o istorie veche – FOTO

Publicat: 07 apr. 2020
Velingrad, o asezare cu o istorie veche
Velingrad, o asezare cu o istorie veche

Velingrad, o asezare cu o istorie veche. O destinaţie din Bulgaria căutată de amatorii de vacanţe este Velingrad. Aceasta  este o aşezare cu o istorie veche. După cum spun legendele, în locul Văii Cepino se afla un lac, la malul căruia s-a născut Orfeu, cântăreţ, arhetipul artistului. Siturile arheologice tracice şi romane din împrejurimi demonstrează vechimea acestei localităţi.

Izvoare minerale

Dacă alegi o vacanţă pe aceste meleaguri poţi beneficia de efectele curative ale izvoarelor minerale şi de climatul plăcut şi sănătos de aici. De asemenea poţi vizita obiective impresionante dintre care trebuie precizate Kleptuza, simbolul oraşului, cel mai mare izvor carstic din Balcani, Biserica Sveta Troitsa şi Muzeul de Istorie. Muzeul de Istorie din localitate găzduieşte cea mai bogată expoziţie de ouă de Paşte, pictate din Bulgaria.

Tot în Velingrad se afla şi o plajă minerală. Aceasta este deosebit de apreciată de către turişti datorită nisipului căruia i se atribuie efecte curative speciale prin mineralele pe care le conţine.

În apropiere se afla Cetatea Tzepina, construită în secolul IX şi care în timpul Evului mediu a avut un important rol politic şi administrativ. Fortăreaţa Tzepina este considerată simbol naţional.

Velingrad, o asezare cu o istorie veche. Activităţi montane

Pe drumul spre Bansko, la numai 16 km de Velingrad, se găseşte şi staţiunea montană Yundola. Staţiunea este asaltata vară, dar şi pe timpul iernii datorită pârtiilor de ski. Aflată la 1400 m altitudine, într-un cadru natural pitoresc, în trecut era un nod comercial, o piaţă a lânii. Numele aşezării provenie de la cuvântul turcesc yun, însemnând lana.

Velingrad şi întreaga regiune în care se află oraşul sunt locuri în care odată ajuns vei dori să revii. Sunt locuri în care te bucuri de frumuseţea naturii şi de confortul hotelurilor. Distanţa dintre Bucureşti şi Velingrad este de 460 km şi poate fi parcursă pe ruta Bucureşti – Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Plovdiv – Velingrad.
Adauga un comentariu