Local

Veniturile Fiscului, in scadere fata de 2010

Publicat: 12 apr. 2011
1

@ „Cresterea substantiala a încasarilor de TVA se datoreaza majorarii taxei pe valoarea adaugata si cresterii eficientei activitatii de colectare si diminuare a fenomenelor de evaziune si frauda fiscala”, a declarat Maria Taran, purtator de cuvant al DGFP Iasi

Totalul veniturilor nete realizate de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Iasi pana la 31 martie este mai mic cu 3,21% fata de primul trimestru din 2010. In primele trei luni ale acestui an s-au incasat din taxe si impozite 475 milioane de lei, cu peste 15 milioane mai putin decat anul trecut. Din datele centralizate de DGFP rezulta ca au crescut incasarile din TVA, dar au scazut drastic sumele aferente impozitului pe salariu. Veniturile la bugetul de stat au fost realizate în proportie de 99,75% fata de aceeasi perioada a anului precedent, la TVA cresterea de 44 milioane de lei reprezentand, procentual, o majorare de 85,5%. „Cresterea substantiala a încasarilor de TVA se datoreaza majorarii taxei pe valoarea adaugata si cresterii eficientei activitatii de colectare si diminuare a fenomenelor de evaziune si frauda fiscala”, a declarat Maria Taran, purtator de cuvant al DGFP Iasi.
In ceea ce priveste impozitul pe veniturile de natura salariala, s-a inregistrat o scadere de aproximativ 23 procente, adica de 26 milioane de lei, iar la impozitul pe profit reducerea a fost de 1,12 milioane.

Datorii restante de peste 710 milioane

Agentii economici ieseni inregistrau, la sfarsitul lunii martie, arierate de peste 710 milioane de lei, dar suma este in scadere cu 26 milioane fata de luna februarie. La randul lor, persoanele fizice datorau Fiscului 43,5 milioane de lei, cu 360 mii de lei mai putin decat in februarie.
Pentru recuperarea creantelor fiscale au fost intensificate masurile de executare silita, in primul trimestru fiind emise peste 28 mii de somatii pentru sume care se ridica la aproximativ 208 milioane de lei. Au fost aplicate 90 sechestre pe bunuri, in valoare de 27 milioane de lei, si peste 1.000 popriri de venituri la terti, a caror valoare este de aproximativ 50 milioane de lei. De asemenea, au fost infiintate 12.847 popriri asupra conturilor bancare ale contribuabililor cu datorii, valoarea lor fiind de peste 202 milioane lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului precedent cu 88%.

Comentarii
  • Super, Finantele pe locul 1. De ce nu luptati cu evaziunea din Finante???? Reestaurantul de la subsolul sediului Finantelor Iasi nu da bon fiscal pentru ca acolo mananca Garda Financiara, inspectorii fiscali, sefii finantelor.

Adauga un comentariu