Stiri medicale

Ventilatoarele din China pot ucide pacientii cu COVID-19, avertizeaza medicii

Publicat: 01 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ventilatoarele din China pot ucide pacientii cu COVID-19 avertizeaza medicii
Ventilatoarele din China pot ucide pacienții cu COVID-19

Ventilatoarele din China pot ucide pacienții cu COVID-19, dacă sunt folosiți în spitale, au avertizat mai mulți medici britanici.

Medicii din Marea Britanie avertizeaza că ventilatoarele produse in China sunt destinate utilizării pe ambulanțe, și nu în spitale, și au mai multe probleme, inclusiv o alimentare cu oxigen problematică, un design necunoscut și nu pot fi curățate corect.

Intr-o scrisoare transmisa catre NBC News, mai mulți medici, inclusiv un medic de terapie intensivă, de la Sandwell și West Birmingham NHS Trust, au avertizat asupra a 250 de ventilatoare pe care Marea Britanie le-a cumpărat recent din China.

Ventilatoarele din China pot ucide pacienții cu COVID-19

„Credem că, dacă este folosit, un astfel de ventilator este posibil sa produca un prejudiciu important pacientului, inclusiv moartea. Asteptam cu nerabdare retragerea si inlocuirea acestor ventilatoare cu dispozitive mai capabile sa ofere ventilatie de terapie intensiva pentru pacientii nostri”, sustin medicii, potrivit NBC News.

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a confirmat că, din fericire, deocamdata niciunul dintre ventilatoare nu se folosește în prezent în Marea Britanie.

„Siguranța pacientului este prioritatea noastră absolută, iar noile comenzi depind de testele care se fac pentru a ne asigura că sunt in standarde”, au precizat reprezentantii Departamentului de Sănătate și Asistență Socială.

Ventilatoarele sunt utilizate pentru a prelua procesul de respirație al organismului la pacienții cu coronavirus ai căror plămâni sunt foarte afectati.

Vaccin anti-COVID-19 pana la finalul anului

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a acceptat astăzi să producă în masă un vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford.

Studiile umane ale serului experimental – numit ChAdOx1 nCoV-19 – au început săptămâna trecută și primele rezultate sunt așteptate la jumătatea lunii iunie. Detaliile acordului – descrise de secretarul de sănătate al Marii Britanii Matt Hancock drept „vești extrem de binevenite” – vor fi finalizate în săptămânile următoare.

Dezvoltarea vaccinărilor poate dura până la un deceniu, iar oamenii de știință au spus că găsirea unuia eficient în termen de 18 luni ar fi „fără precedent”. Cercetătorii de la Imperial College London intenționează să testeze un alt ser experimental, care funcționează ușor diferit, în această vară.

Profesorul Sir John Bell, de la Universitatea Oxford, a spus că speră că o parte din rezultatele unui studiu uman cu privire la vaccin sa fi disponibile până la jumătatea lunii iunie. Acesta a adaugat că provocarea de acum este de a putea fabrica la scară larga, odată ce acesta este aprobat de autoritățile de reglementare.

„De asemenea, vrem să ne asigurăm că restul lumii va fi gata să facă acest vaccin la scară, astfel încât să ajungă la populațiile din țările în curs de dezvoltare, de exemplu, unde nevoia este foarte mare”, a precizat Sir John, potrivit Daily Mail.

Aceasta veste privind vaccinul ChAdOx1 nCov-19 vine după ce cel mai mare producător de vaccinuri din lume a avertizat ieri că niciun vaccin anti-coronavirus nu va fi gata pentru fabricare la scară masivă până la sfârșitul anului viitor.

Emma Walmsley, directorul executiv al GlaxoSmithKline, cu sediul la Brentford, a declarat că milioane de doze nu vor putea fi produse până în a doua jumătate a anului 2021, „dacă lucrurile merg bine”.

Adauga un comentariu