Terapii alternative

Ventuzele, noul tratament pentru artrita?

Publicat: 02 iul. 2012
7

Vechea terapie cu ventuze, cunoscuta si printre batranii din satele romanesti, este testata de oamenii de stiinta germani, ca o inovatie in tratarea artritei.

Folosita de vedetele excentrice, care se afiseaza chiar cu urmele ventuzelor la vedere, cum a procedat Gwyneth Paltrow pe covorul rosu in 2004, terapia va fi testata pe un grup de voluntari varstnici din Germania, suferind de osteoartrita, relateaza Daily Mail.

Artrita apare, de obicei, dupa 50 de ani, fiind influentata de greutate, accidentele la nivelul articulatiilor, dar si de gene.

Cei care practica terapia cu ventuze spun ca durerile nu sunt doar ameliorate, dar chiar ca boala dispare. Pe langa artrita, terapia cu ventuze este folosita si in caz de presiune arteriala mare, sciatica, dureri de spate si migrene. Totusi, majoritatea specialistilor nu o priveste cu ochi buni.

In cadrul experimentului, pacientii vor beneficia de 8 sedinte a cate 15 minute, timp de 4 saptamani, rezultatele urmand sa fie facute publice.

Aceeasi universitate a incercat aceasta terapie in cazul unei alte afectiuni, durerile fiind ameliorate in proportie de 60%.
Sursa: Ziare.com

Adauga un comentariu