Actualitate

VERDICT BOMBA! Procurorul DNA l-a atacat direct pe primarul Nichita, in sala de judecata: „Si-a cam dezorganizat familia!”

Publicat: 05 mai 2016
1

@ Ieri dimineata, procurorul anticoruptie venit in fata judecatorilor pentru a-i convinge sa-l tina pe Gheorghe Nichita in arest la domiciliu l-a atacat in mod direct pe acesta @ „In mod eronat, instanta de fond a retinut ca nu are antecedente si provine dintr-o familie organizata. Are un dosar pentru ca a pus Politia pe urmele amantei sale si si-a cam dezorganizat familia”, a precizat procurorul de sedinta @ Ieri dupa-amiaza, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti l-au lasat pe Nichita sa iasa din casa definitiv @ Acesta nu poate parasi tara si nu se poate intoarce la primarie

Lupta pe viata si pe moarte in dosarul in care primarul Gheorghe Nichita este acuzat de luare de mita, dosar aflat pe masa judecatorilor bucuresteni. Ieri, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au incercat sa-i convinga pe judecatori ca Gheorghe Nichita reprezinta un pericol pentru ordinea publica si ca se impune mentinerea arestului la domiciliu in cazul acestuia. In prima faza, inainte de Paste, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis eliberarea din arest a lui Gheorghe Nichita, insa procurorii au contestat aceasta decizie la Curtea de Apel Bucuresti. Ieri, s-a judecat aceasta contestatie la instanta mentionata.

Nichita a fost destul de punctual si la ora 09:00 a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti. Ca sa treaca timpul mai repede, Nichita s-a intretinut cu o blonda in tot acest rastimp, o blonda care semana destul de tare cu Adina Samson, amanta pe care a urmarit-o cu Politia Locala. A asteptat pana in jurul orei 10:00, pentru a fi strigat dosarul sau. Desi nu era nevoie si de prezenta celorlalti inculpati la instanta, acestia s-au prezentat, insa au fost trimisi acasa. Asta pentru ca se judeca doar contestatia cu privire la eliberarea lui Gheorghe Nichita din arest la domiciliu. Reprezentantul DNA a cerut desfiintarea hotarârii Tribunalului Bucuresti si mentinerea fostului edil în arest la domiciliu. În esenta, procurorul de sedinta a aratat ca în mod gresit au retinut magistratii ca prin eliberarea lui Nichita nu este adusa o atingere ordinii publice, deoarece fapta sa de luare de mita este cu atât mai grava, cu cât a fost comisa pe vremea când era în functia de primar. Procurorul de sedinta a insistat foarte mult pe acest aspect, pe gravitatea faptelor comise de Gheorghe Nichita in exercitarea functiei de primar al Iasului. De asemenea, procurorul a criticat motivatia judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti prin care primarul suspendat al Iasului a fost lasat in libertate pentru ca nu are antecedente penale si are o familie unita. „In mod eronat, instanta de fond a retinut ca nu are antecedente si provine dintr-o familie organizata. Are un dosar pentru ca a pus Politia pe urmele amantei sale si si-a cam dezorganizat familia”, a precizat procurorul de sedinta, reprezentant al DNA.

Nichita se poate plimba prin tara, dar nu poate reveni la primarie

Pe de alta parte, Nichita a incercat sa-i convinga pe judecatori ca lasarea lui in libertate nu va impiedica cu nimic desfasurarea procesului penal. Dupa aceste dezbateri, ieri dupa-amiaza, Curtea de Apel Bucuresti a decis in mod definitiv inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar. Astfel, de ieri, Nichita este liber sa plece oriunde in tara, fara autorizare prealabila din partea instantei. In schimb, nu are voie sa paraseasca tara si nu are voie sa se intoarca pe functia de primar. De asemenea, judecatorii i-au interzis sa ia legatura cu ceilalti acuzati din dosar si sa arate mijloacele sale de existenta pe parcusul procesului. Potrivit procurorilor DNA, Nichita ar fi trebuit sa primeasca de la firma UTI Group o spaga de aproape 1,5 milioane euro. Mai exact, procurorii sustin ca a cerut 10 la suta din valoarea unui contract de 69.614.309 lei. Din aceasta suma, Gheorghe Nichita ar fi trebuit sa primeasca 6,9 milioane lei, adica aproximativ 1,5 milioane euro. Practic, Nichita a incasat propriu-zis suma de 3.693.710 lei, aproximativ jumatate din total. Cea mai mare parte din acesti bani a fost gasita in conturile firmei SC Information Business Consulting (IBC). In rechizitoriul trimis pe masa judecatorilor, procurorii explica pas cu pas modul in care s-a ajuns la pretinderea unei spagi atat de mari. Totul este legat de proiectul privind Sistemul de management al traficului in municipiul Iasi. Licitatia a fost castigata de asocierea dintre UTI si IBC. Nichita i-a cerut spaga in mod direct lui Gabriel Mardarasevici, insa lui Tiberiu Urdareanu n-a avut curajul sa-i spuna direct.

Comentarii
  • Acest psihopat, obsedat sexual, a furat banii iesenilor si i-a dat la curve -muierile lui-numite familie- si cuurvele lui. Asta in timp ce Iasi candida la capitala culturala-iata avea in frunte un retardat cu obsesii din cele mai ciudate- scartaitul patului etc…
    Daca nu se recupereaza banii de la retardat, degeaba -domnilor procurori —eu vreau sa vad banii returnati la stat -de unde a facut nunta matracucei la Castel??? de unde concedii in China, insule etc, de unde au bani de masini toti membrii familiei-chiar putoarea de fosta nevasta??? cand eu muncesc pe branci cu toata familia mea de intelectuali si ne invartim in jurul cozii cu aceeasi masina obosita. Cand se va face dreptate???

  • SOC ! a depus ANCA ZBRANCA cerere sa faca arest la ea acasa.Ca a neglijat-o in ultimul timp din cauza Alinei

Adauga un comentariu