National

VERDICT! Ce se intampla cu Dan Voiculescu

Publicat: 10 ian. 2017
1
Tribunalul Bucuresti a respins definitiv marti cererea de eliberare conditionata depusa de omul de afaceri Dan Voiculescu, fost senator, care executa la Penitenciarul Jilava o pedeapsa de 10 ani inchisoare primita in dosarul ICA.
Pe 13 decembrie, Judecatoria sectorului 5 a respins cererea lui Voiculescu, insa acesta a facut contestatie.
Pe 28 noiembrie 2016, o comisie de la Penitenciarul Jilava a amanat cu 10 luni discutarea dosarului privind eliberarea conditionata a lui Voiculescu, ulterior cazul omului de afaceri ajungand in instanta. La data de 13 decembrie 2016, Judecatoria sectorului 5 a respins cererea lui Dan Voiculescu de eliberare conditionata, acesta avand dreptul sa faca o noua cerere peste 9 luni, respectiv pe 24 septembrie 2017.
Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.
Curtea de Apel Bucuresti a dispus atunci confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, ‘care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini’.
Adauga un comentariu