Mozaic muzical

Verdictul in dosarul mortii lui Ioan Gyuri-Pascu se amana

Publicat: 15 nov. 2016

Pe masura ce timpul trece, tacerea se aseaza tot mai apasat pe cazul „Gyuri Pascu– moarte suspecta”, un caz care, in urma cu o luna, punea pe jar o tara intreaga. Dupa tot felul de „teorii ale conspiratiei” legate de acest caz tuburator, acum, cand ancheta parea ca a facut in sfarsit lumina, altul e baiul: VERDICTUL  pare a se amana… SUSPECT DE MULT, scrie Ziarul Ring.

Nici dinspre anchetatori si nici dinspre legisti vestile nu dau navala. Se vorbeste inca foarte putin si mereu in soapta despre acest caz care a impresionat intreaga Romanie, starnind, la vremea respectiva, numeroase controverse. „Nu mai avem ce sa spunem. Nu mai e nimic nou. Noi ne-am facut treaba”, spune unul dintre anchetatori. Si continua: „Am strans toate problele care trebuiau stranse, am audiat toti martorii ( n.r. – sotia muzicianului, medicii de pe salvari, de la Ambulanta si  de la SMURD) care trebuiau audiati. Doar daca procurorul vrea sa mai verifice ceva inainte de rezolutia ce urmeaza a fi data!…”. Din informatiile noastre, procurorul de caz, si-ar fi luat un mic concediu. Asadar, cand va fi finaliza ancheta si va fi data solutia/rezolutia in caz, nu se stie exact. In schimb, asa cum v-am obisnuit, ziarulring.ro a aflat si va prezinta in exclusivitate, alte cateva lucruri interesante din culisele dosarului „Gyuri Pascu – moarte suspecta”.

„Odata finalizat, raportul medico-legal nu se elibereaza pana nu se achita costurile”

Stand de vorba azi cu unul dintre anchetatori, am aflat ca o problema totusi ar mai fi in acest caz. O problema pe filiera „Politie-Medicina Legala”. Si asta in ciuda faptului ca toti (si anchetatori si legisti) si-au facut treaba. Este, de fapt, un viciu de sistem… birocratic. Chiar daca stie rezultatul analizelor/expertizelor medico-legale, procurorul nu poate trage concluziile si nu poate redacta rezolutia pana ce nu-i va ajunge oficial pe masa de lucru raportul medico-legal. Insa, pana sa se intample acest lucru ar mai fi de trecut un mic hop. „Raportul mai trebuie si platit, dar asta este alta poveste. Evident ca el ar putea sa intarzie daca nu v-a fi platit. Pentru ca, odata finalizat, el nu se elibereaza pana ce nu sunt achitate costurile. Este posibil  ca el sa nu poata fi platit anul asta daca nu sunt bani. Este o problema care tine de financiar”, ne-a explicat unul dintre anchetatori.



loading...

Adauga un comentariu