Magazin

Vergeturile – de ce apar si cum se pot trata

Publicat: 08 ian. 2014

Dupa celulita, vergeturile sunt unele dintre cele mai inestetice si frecvente probleme ale pielii. Multa vreme s-a crezut ca sunt cauzate doar de variatiile de greutate, dar sunt si alte cauze.

Sunt multe exemple de femei care au variat cu 20-30 kg in perioada de sarcina, si nu au avut nicio vergetura, si fete de doar 16-20 de ani, suple, dar cu pielea plina de vergeturi. Care este cauza? Potrivit medicului dermatolog Viviana Iordache, abia in ultimii ani s-a aflat ca vergeturile sunt rezultatul unor modificari hormonale. Bolile ovariene, administrarea de hormoni, inclusiv contraceptivele, pot favoriza aparitia lor.

„Inclusiv baietii tineri care au facut exercitii si au luat suplimente pentru sala pot descoperi cu mirare ca sunt plini de vergeturi pe brate, spate sau piept. Medical, vergetura este o ruptura profunda in straturile de elastina ale dermului profund. Ea se vede prin piele si nu poate fi tratata prin mijloace clasice – creme, lotiuni, impachetari, mezoterapie, peelinguri chimice sau lasere slabe. Solutia este laserul cu radiofrecventa!”, sustine Viviana Iordache, potrivit click.ro.

Cel mai bine este sa iei masuri pentru prevenirea aparitiei vergeturilor. Hidratarea pielii este foarte importanta. O piele hidratata este mai elastica si are o capacitate mai mare de regenerare.

In ceea ce priveste dieta, specialistul va recomanda alimentele bogate in proteine (oua, lactate), zinc, vitamina A si C (morcovi, citrice etc.). De asemenea, folosirea cremelor emoliente ar trebui sa fie o rutina in timpul sarcinii si chiar al cresterii, in perioada adolescentei. „Acestea nu pot preveni in totalitate vergeturile, dar cresc tonusul si elasticitatea cutanata”, mai spune Viviana Iordache.loading...

Adauga un comentariu