Local

Veste bomba intr-un megadosar de coruptie! A recunoscut totul pentru a scapa de puscarie!

Publicat: 23 oct. 2014
1

@ De frica sa nu ajunga in spatele gratiilor, femeia a recunoscut totul @ A povestit inclusiv despre spagile primite de catre colegii sai @ Ancheta se bazeaza pe dezvaluirile facute de un investigator sub acoperire

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis ieri condamnarea primului vames din dosarul privind coruptia de la Vama Albita. Este vorba de cel de-al doilea dosar instrumentat de procurori cu privire la activitatea infractionala a lucratorilor de la Albita. Primul dosar instrumentat de procurorii de la structura centrala a Directiei Nationala Anticoruptie (DNA) viza activitatea politistilor, si se afla pe rolul Curtii de Apel Iasi. Cel de-al doilea dosar viza activitatea vamesilor din cadrul punctului de trecere a frontierei si a fost instrumentat de procurorii din cadrul DNA Iasi. Magdalena Maria Cosnita este singura care a recunoscut din prima savarsirea faptelor. Acesta le-a oferit detalii importante anchetatorilor despre modul in care vamesii luau spaga de la cei ce tranzitau vama.

Magdalena Cosnita ar putea sa fie veriga slaba a dosarului. Prima fapta de care o acuza procurorii s-ar fi petrecut in noaptea de 15/16 iulie 2013. La ora 5 dimineata, un investigator sub acoperire folosit de procurori a intrat in vama spre Republica Moldova la volanul unui microbuz. Dupa ce a fost efectuat controlul de rutina de catre Magdalena Cosnita, acesta i-a spus barbatului pe care il credea un simplu sofer sa mearga intr-o incapere unde se aflau mai multi vamesi. Acolo, a dat 50 lei pentru a fi lasat sa treaca.

„Remiterea de catre investigator a sumei de 50 de lei celor doi inculpati a fost suficienta ca acestia sa nu faca nici cel mai mic gest de diligenta pentru a verifica încarcatura prezentata în vama, fapt pentru care (…) a fost lasat sa plece, înregistrarea tranzitarii punctului vamal fiind efectuata de inculpata Cosnita Maria Magdalena în fisa sa de evidenta a mijloacelor de transport controlate”, se arata in rechizitoriu. Cosnita a fost condamnata ieri la trei ani de inchisoare cu suspendare. Restul acuzatilor urmeaza sa fie judecati in continuare. In acest dosar au fost trimisi in judecata 22 vamesi. In prima faza, 15 dintre acestia au fost arestati preventiv. Femeia a recunoscut ieri ca n-a fost arestata niciodata pentru ca a acceptat sa colaboreze cu anchetatorii.

Comentarii
  • de ce umblati cu cioara vopsita ???? se stie si de copiii din rominia cum se lucreaza la vama, la oricare vama din rominia . ..si cel mai bine stiu politicienii nostri . o rusine am ajuns rid si curcile cind aud de rominia .pacat mare pacat ca pentru citiva arginti au murdarit de rahat o tara.

    • poate vrei sa spui ca esti prostan si nu stii ! vina in pizdaaa maatii si lucreaza si tu in vama..daca e asa bine..toti idiotii cred ca stiu ce si cum..

Adauga un comentariu