Actualitate

Veste bună dată de Virgil Musta: „La pandemia de COVID-19 există și această parte pozitivă“

Publicat: 04 aug. 2020
Virgil Musta, cu mască, în spital
Medicul Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat că la pandemia de COVID-19 există și o parte bună în România. Virgil Musta susține că aproximativ 80% din populație înțelege situația.

„Sunt vești bune însă: 80% din populaţie înţelege situaţia în care ne aflăm, înţelege dificultatea, înţelege că există virus, există pandemie şi că este important să fim acum mai mult ca niciodată să fim solidari, să respectăm cele trei reguli pentru că acestea satu la baza prevenţiei noastre de a nu ne îmbolnăvi şi anume: purtarea măştii, distanţarea socială şi spălatul pe mâini. Sunt convins că împreună vom putea depăşi şi aceste momente mai dificile!”, a spus Virgil Musta.

Veste bună dată de Virgil Musta: Multe persoane care s-au relaxat și nu mai respectă regulile

Medicul de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara recunoaște că situația din România este alarmantă având în vedere că în ultimele săptămâni au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri noi de infectări cu COVID-19.

„S-a ajuns aici pentru că sunt multe persoane care s-au relaxat și nu mai respectă regulile al cărui scop este limitarea răspândirii infecției cu COVID-19. Potrivit statisticilor, același lucru se întâmplă și în alte țări.

Sunt convins că vom depăși situația și că vom intra din nou pe o pantă descendentă dacă oamenii devin mai responsabili și respectă măsurile de protecție“, menționează Virgil Musta.

„Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni”

Medicul Virgil Musta spune că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuiau luate mai devreme, înainte ca numărul cazurilor să o ia pe panta ascendentă. În situația actuală, trebuie să mai așteptăm pentru reducerea cazurilor, cu condiția să fie impuse măsuri.

„Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a comentat dr. Virgil Musta numărul de cazuri de coronavirus anunțat duminică de autorități.

Măsurile trebuie să fie rapide, stricte și riguroase

El spune că trebuie luate „măsuri foarte rapide, stricte și riguroase” și completează că, de fapt, măsurile ar fi trebuit luate mai din timp.

„Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte că epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, estimează medicul.

Totodată, Virgil Musta arată că este adeptul măsurilor locale, adaptate la specificul fiecărei zone afectate de coronavirus.

„Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, a mai precizat Virgil Musta.

Duminică intră în vigoare o serie de reguli privind reducerea programului la baruri și terase în mai multe județe din țară și în București, măsuri decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în aproape jumătate din țară autoritățile locale au introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise aglomerate.

Pe lângă această, mai multe localități din țară au fost puse în carantină, cu limitarea drastică a deplasărilor în și din localitățile respective.

Comentarii
  • CARE ESTE PARTEA POZITIVA A PANDEMIEI CHINEZESTI TOTUSI NU AM INTELES!!!!!!!! VAD CA SE DUC DEJA MULTI SI CU CAPUL…… NU NUMAI CU SICRIUL, ASTA E PARTEA POZITIVA CUMVA???????

Adauga un comentariu