Actualitate

Veste buna pentru angajatorii din Romania. Primesc bani de la stat pentru a angaja tineri

Publicat: 22 nov. 2018
1

Camera Deputatilor a a doptat astazi proiectul de act normativ care prevede sustinere financiara pentru firmele si PFA-urile care fac angajari, pentru tineri cu varsta maxima de 40 de ani, in sectoarele de agricultura, acvacultura si industria alimentara, conform PL-x nr. 586/2017.

Proiectul de lege PL-x nr. 586/2017 a fost adoptata astazi de Camera Deputatilor cu 187 de voturi pentru, 79 de abtineri, zero voturi contra.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru aprobarea Programului pentru stimularea angajarii tinerilor cu varsta de pana la 40 de ani, in sectoarele agricultura, acvacultura si industrie alimentara, derulat pe perioada 2018-2020, prin acordarea unor facilitati fiscale, atat pentru angajator cat si pentru angajat, conform proiectului adoptat de Camera Deputatilor.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat in sedinta din 11 decembrie 2017.

Firmele si PFA-uri vor primi, conform proiectului de lege, urmatoarele sume:

  • 1000 de lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate in domeniul agricol, acvacultura si/sau industrie alimentara;
  • 750 de lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum si cursuri de formare profesionala de scurta durata in domeniul agricol, al acvaculturii si/sau industriei alimentare;
  • 500 de lei pentru persoane fara studii.

Pentru a intra in vigoare, acest proiect are nevoie de promulgarea din partea sefului statului, ulterior fiind necesara publicarea in Monitorul Oficial.

Comentarii
  • Alte vrăjeli de rahat. Dau bani pentru domeniile de care fug tinerii că sunt cel mai prost plătite. Vrăjeală exact ca aceea prin care spuneau că persoanelor cu handicap grav și accentuat, li se vor da de la stat, separat, 15% din salar. Păi normal nu vor da nimic nimănui, că persoanele cu handicap grav nici nu pot lucra, iar cele cu grad accentuat, au voie doar 4 ore. Ori din lipsă de personal, firmele vor ca salariații să stea și la ore suplimentare peste cele 8 normale, nicidecum 4 ore. Mai mult, firmele se feresc să angajeze persoane cu handicap, de frică să nu le încurce cu concedii medicale multe. Iar o persoană cu handicap accentuat, cu baston, sau în căruț, ce o poți pune să facă ??? deci, au numai minciuni și vrăjeli în capurile alea seci.

Adauga un comentariu