Economic Local

Veste bună pentru fermierii din Iași! APIA începe plata ajutorului pentru creșterea animalelor

Publicat: 04 iul. 2020
Fermierii din Iași primesc o veste bună la începutul lunii iulie, când Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură începe plățile ajutorului de stat pentru creșterea animalelor
APIA începe plata ajutorului pentru creșterea animalelor în cazul fermierilor din Iași.

Fermierii din Iași primesc o veste bună la începutul lunii iulie, când Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură începe plățile ajutorului de stat pentru creșterea animalelor, pentru cererile de plată aferente lunii aprilie a anului 2020

Fermierii din Iași primesc o veste bună de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, care începe plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor. Începând de joi, 02 iulie 2020, APIA efectuează plățile aferente ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie. Suma totală autorizată la plată este de 760.961,15 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În perioada martie-aprilie, aproximativ 20.000 de fermieri de la nivelul județului Iași au depus cereri unice de plată la APIA.

Fermierii au la dispoziție fonduri de 2,89 miliarde euro, oferite de APIA

În perioada 16 octombrie 2019 – 30 iunie 2020, APIA a autorizat la plată suma de 2,89 miliarde euro, astfel: 1,89 miliarde euro plăți directe din Fondul European de Garantare Agricolă; 598,06 milioane euro măsuri implementate de APIA din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală prin PNDR 2014-2020 și cofinanțare de la bugetul național; 241,68 milioane euro ajutoare naționale tranzitorii finanțate din bugetul național; 161,33 milioane euro măsuri de piață, comerț exterior, promovare produse agricole și ajutoare de stat. De asemenea, până la această dată au fost autorizați la plată un număr de 843.349 fermieri, reprezentând un procent de 99,87 la sută din fermierii eligibili la plată.

„Reamintim fermierilor că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură continuă autorizarea la plată, concomitent cu celelalte activități desfășurate la nivelul instituției, respectiv realizarea controalelor administrative și începerea controlului pe teren pentru Campania 2020 în vederea atingerii obiectivelor privind acordarea plăților în avans”, au explicat reprezentanții APIA.

Se depun cererile de plată pentru recoltele de struguri în perioada 2019-2020

APIA aduce la cunoștință și faptul faptul că, în intervalul 01 – 31.07.2020, se depun cererile de plată pentru sprijinul privind asigurarea recoltei de struguri pentru vin în perioada 2019-2020. Acordarea sprijinului pentru asigurarea recoltei plantațiilor viticole este una din măsurile de piață ale noii organizări comune de piață a produselor vitivinicole menită să contribuie la protejarea veniturilor producătorilor atunci când acestea sunt afectate de dezastre naturale, boli sau dăunători. Beneficiarii măsurii sunt producătorii, persoane fizice/juridice care asigură recolta plantațiilor viticole cu soiuri pentru struguri de vin.

Condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească sunt ca aceștia să exploateze o suprafață cultivată cu soiuri de viță-de-vie ce produc struguri pentru vin, de minimum 0,1ha, iar aceasta să fie înscrisă în Registrul plantațiilor viticole.
Plata sprijinului comunitar pentru campania viticolă respectivă se face în lei, reprezentând 80 la sută, respectiv 50 la sută, 60 la sută (exercițiul financiar 2019-2020) din valoarea totală a primei de asigurare.

Adauga un comentariu