Local

Veste buna pentru ieseni! Acum puteti solicita ajutor pentru incalzirea locuintei

Publicat: 03 oct. 2016
Din data de 3 octombrie 2015, Primaria Municipiului Iasi, prin Directia de Asistenta Comunitara (DAC) a inceput actiunea de primire a solicitarilor pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei ca urmare a prevederilor O.G. 27/2013, de modificare si completare a OUG nr.70/2011, privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, respectiv prevederile H.G. nr.778/2013.
CONDITII DE ACORDARE:
 
1. Limitele de venituri:
1.1. Pentru acordarea ajutoarelor de incalzirea locuintei cu agent termic in sistem centralizat:
– 0 – 786 lei/membru de familie pentru familii
– 0 – 1082 lei pentru persoana singura
* Compensatia se acorda prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, in functie de venitul mediu pe membru de familie sau persoana singura.
Nota: In afara de procentele stabilite pentru ajutoarele, din bugetul de stat, prin Hotararea de Consiliu Local nr. 435/2011, privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei familiilor si persoanelor singure domiciliate in Municipiul Iasi, au fost stabilite procente suplimentare acordate, pe transe de venituri, din bugetul local, in limita maxima admisa ca venit net/membru de familie pentru persoana singura, iar pentru familii s-a marit plafonul de acordare pana la limita de 1000 lei/membru de familie, procentul stabilit drept compensare procentuala fiind de 15% din suma datorata pentru agentul termic consumat pentru incalzirea locuintei.

Citeste si: Un sistem de incalzire inedit care va inlocui cu succes caloriferele clasice

1.2. Pentru acordarea ajutoarelor de incalzirea locuintei cu gaz metan, energie electrica, lemne sau combustibili solizi:
– 0 – 615 lei/membru de familie
* Compensatia este o suma fixa, in functie de venitul mediu pe membru de familie sau persoana singura, dar nu mai mult de consumul lunar efectiv.
2. Cererea si declaratia pe prorie raspundere se depune, insotita de actele doveditoare privind identitatea, veniturile si starea de proprietate/inchiriere/folosinta, la sediul Directiei Comunitare Iasi, astfel:
– Ajutoarele pentru incalzirea incalzirea locuintei cu gaz metan – sediul din Sos. Nationala nr.43;
– Ajutoarele pentru incalzirea incalzirea locuintei cu agent termic, energie electrica, lemne si combustibili solizi – sediul din Str. Mitropolit Varlaam nr.45.
* Precizam ca  nu se iau in calcul la stabilirea venitului total al familiei:
– Sumele provenite din acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei;
– Sumele provenite din acordarea alocatiei de stat pentru copii;
– Bugetul personal complementar;
– Ajutoarele de stat acordate producatorilor agricoli, incepand cu anul 2010;
– Bursele de studiu si bursele sociale din cadrul Programului national de protectie sociala „Bani de liceu”;
– Veniturile obtinute din activitatile cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.


loading...

Adauga un comentariu