Local

Veste buna pentru membrii a doua retele de crima organizata

Publicat: 05 sept. 2014
1

Magistratii de la Tribunalul Iasi au dat in ultima vreme mai multe decizii favorabile unor membri din doua retele de crima organizata. Dupa ce la finalul lunii august judecatorii au refuzat sa mai prelungeasca interdictiile impuse unor contrabandisti de tigari, de ieri, unul dintre acuzati poate lua legatura cu alti acuzati din dosar. Mai exact, Petru Puiu a facut o cerere la instanta sa-i fie inlaturata interdictia de a lua legatura cu Constantin Puiu, un alt acuzat din dosar. Instanta i-a admis aceasta cerere. Pentru a stopa comertul ilegal de tigarete, au intrat pe fir lucratorii din cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI). In spatele comertului stradal, aparent inofensiv, se ascundeau doua grupari de crima organizata bine puse la punct, cu lideri bine stabiliti si cu ierarhii specifice unui sistem de tip interlop.

In luna martie 2014, pe baza informatiilor venite din partea serviciilor secrete, politistii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera, sub coordonarea procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au descins in casele traficantilor pentru efectuarea perchezitiilor. Au fost puse sub acuzare 32 de persoane. Cinci dintre acestea au fost retinute pentru 24 ore. Radu Dumitru Sacu, Alin Petru Holicov, Romeo Enache, Petru Puiu si Silvian Ionel Aplamaritei au fost adusi in fata judecatorilor de la Tribunal cu propunerea de arestare preventiva. Magistratii au respins solicitarea procurorilor si au dispus sa-i puna in libertate pe toti cei cinci acuzati si sa le impuna masura arestului la domiciliu. Acuzatiile puse pe capul lor sunt: constituire de grup organizat, aderare la un astfel de grup si contrabanda cu tigari. Procurorii sustin ca au prins doua grupari separate, care conlucrau intre ele. O grupare era condusa de Dumitru Radu Sacu si o grupare era condusa de Petru Puiu. Prin ultimele decizii ale judecatorilor, au scapat si de arestul la domiciliu.

Comentarii
  • cam buna justitia asta cu retelele de crima organizata !!! Va mai mirati de ce se intampla ce se intampla la noi?? Droguri, contrabanda, proxenetism, plin de hoti, criminali

Adauga un comentariu