Magazin

Veste buna pentru mii de romani! Vezi cati bani vor primi inapoi de la stat!

Publicat: 25 mart. 2014
1

Peste 10.000 de fermieri vor recupera subventii in valoare de 26 de milioane de lei, dupa ce deputatii au adoptat marti un proiect initiat de ministrul Agriculturii.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat propunerea legislativa privind unele masuri referitoare la platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic, scrie ziare.com.

Citeste si Cel mai bogat fermier din Iasi primeste subventii de aproape 60.000 de lei de la stat

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, in urma votului, foarte multi crescatori de animale vor recupera subventii in valoare de 26 de milioane de lei.

Citeste si Au disparut cateva hectare de teren de la fermierii ieseni

„In anii 2007-2008 s-au semnat ordine de ministru care conditionau primirea de subventii in sectorul zootehnic de existenta unei declaratii pe propria raspundere conform careia nu exista datorii la bugetul de stat. In aceasta situatie s-au aflat mii de fermieri care au semnat declaratii, nestiind ca exista anumite datorii la bugetul de stat.

Citeste si Verificari drastice la fermierii ieseni din zonele defavorizate

In anul 2010 Curtea de Conturi a consemnat aceste nereguli la nivel national, astfel incat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a trebuit sa recupereze de la un numar semnificativ de crescatori sumele care fusesera platite ca subventie pe cap de animal”, a explicat ministrul Agriculturii in plenul Camerei.

Adauga un comentariu