National

Veste buna pentru milioane de romani. Iata cine va fi scutit de datorii la ANAF – DOCUMENT

Publicat: 20 mai 2019
1

Un proiect de lege depus la Senat va duce la scutirea a 4 milioane de romani de datorii la ANAF.
In urma cu aproximativ o saptamana, Guvernul anunta adoptarea unei ordonante de urgenta prin care sunt eliminate inechitati pentru aproximativ 600.000 de romani, care ar fi trebuit sa plateasca contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, pentru perioada 1 iunie 2015 si 31 decembrie 2017.
Acum, in motivarea noii propuneri legislative de la Senat se spune ca: "Faptul ca ANAF procedeaza la emiterea unor decizii de impunere de regularizare practic la cativa ani de la data depunerii declaratiei de impunere privind venitul realizat, cu consecinta posibia a impozitarii suplimentare a contribuabilului este abuziv si evident contrar normelor de buna credinta impuse chiar de prevederile Legii nr. 207/2015.”
"Guvernul a decis sa anuleze contributia de asigurari sociale de sanatate, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite prin decizie de impunere emisa si comunicata contribuabilului doar pentru o parte dintre cetatenii care au primit decizii de impunere in urma recalcularilor facute de ANAF”, se mai spume in document.

Loteria bonurilor fiscale, 19 mai 2019. Vor fi acordate aproximativ 100 de premii

La nivelul ANAF, pentru perioada 2014-2017 au fost deja emise si transmise aproximativ 221.000 decizii de impunere anuala din perioada decembrie 2018 – 31 martie 2019 si sunt in curs de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta sau prin unitatea de Imprimare Rapida aproximativ 3.900.000 decizii de impunere anuala. Dar guvernul a identificat doar 600.000 de contribuabili (…)", se spune in documentul senatorilor.
Initiatorii proiectului legislativ prin care in jur de 4 milioane de oameni vor fi scutiti de datorii spun ca: ”decizia guvernului este evident discriminatorie si neconstitutionala", si vor sa rectifice situatia si vor sa extinda anularea contributiei pentru: "toti contribuabilii pentru care s-au generat sau urmeaza a se genera decizii de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru perioada 2014 – 2017".

Adauga un comentariu