National

Veste buna pentru soferi

Publicat: 21 aug. 2014
1
Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara, intr-o emisiune pe postul B1 TV, ca principalele cauze are au readus Romania in recesiune sunt reducerea investitiilor, introducerea taxei pe stalp si acciza suplimentara la carburanti, carora li s-au suprapus neincasarile la bugetul de stat.
Traian Basescu si-a exprimat convingerea ca economia s-ar redresa daca s-ar anula taxa pe stalp si acciza suplimentara pe carburant.
„Eu as reveni imediat si as anula taxa pe stalp si as scoate acciza suplimentara pe carburanti si sunt convins ca economia ar incepe sa ticaie din nou”, a spus Traian Basescu.

Citeste si: Masina de propaganda s-a stricat

El a adaugat ca in mod evident Victor Ponta „nu avea nevoie sa auda cuvantul recesiune” in aceasta campanie electorala, dar ca a fost o „gandire de Gaga” sa creada ca datele despre situatia economica reala nu se vor afla.
„INS a dat datele corect, complet la Eurostat si incomplet pe piata romaneasca. E foarte greu sa vezi unde e neglijenta si unde e comanda politica. Dar e evident ca Ponta nu avea nevoie sa auda cuvantul recesiune in campanie. Probabil ca ceva s-a intamplat acolo si a spus „hai sa nu dam si la intern ce a dat la Eurostat” (…) Seful INS nu merita scuzat, chiar INS trebuia sa atraga atentia ca s-a intrat in recesiune. Am auzit politiceni spunand ca este recesiune tehnica. Nu! E recesiune pur si simplu”, a mai spus seful statului.
El a criticat PNL si PDL ca fac jocul lui Victor Ponta in ce priveste reducerea CAS si a prognozat ca, in situatia in care va fi nevoit sa promulge aceasta lege, ea fie va fi anulata de la 1 ianuarie anul viitor, fie vor fi introduse taxe majore ce vor trebui suportate de populatie pentru acoperirea deficitului bugetar. AGERPRES

Citeste si: Romania a reintrat in RECESIUNE TEHNICA

Adauga un comentariu