Actualitate

Veste cumplita, primita de doi parinti din Iasi! Doar o interventie revolutionara, care poate fi facuta peste hotare, le poate salva copilul! Iesenii sunt asteptati sa intinda o mana de ajutor

Publicat: 24 ian. 2019

@ In urma cu trei ani, acesti parinti din Iasi au adus pe lume cea mai mare bucurie din viata lor @ Problemele de sanatate au inceput sa apara insa, iar diagnosticul pus de medicii ieseni este greu de suportat @ Baietelul are nevoie de o interventie care poate fi efectuata in Viena, pentru a trai o viata normala @ Pentru ca acest lucru sa fie realizabil, cei doi ieseni au nevoie de o suma importanta de bani @ Iesenii cu suflet mare sunt chemati sa intinda o mana de ajutor si sa-i ofere o sansa acestui copil

O familie din Iasi a primit o veste greu de suportat din partea medicilor, dupa ce au mers de nenumarate ori la spital cu baietelul lor, care s-a nascut in urma cu trei ani. Dupa nenumarate controale si investigatii, medicii au pus un diagnostic crunt.

Copilul, despre care se credea ca se confrunta cu probleme specifice sugarilor, a fost diagnosticat cu o malformatie care necesita o operatie dificila. Cu toate acestea, acest lucru este imposibil de realizat in momentul de fata, deoarece baietelul, in varsta de trei ani, este prea mic pentru a suporta aceasta interventie

"Copilul are varsta de 3 ani, impliniti acum, in ianuarie. La varsta de un an a fost diagnosticat cu o malformatie care se numeste dextropozitia sigmei si colon descendent ascensionat. Acest diagnostic a fost pus la Spitalul pentru Copii «Sf. Maria» din Iasi, dupa ce i s-a facut o irigografie, cu substanta de contrast. Practic, copilul nu are traiectoria pe care ar trebui sa o aiba si are o bucla. Inainte de a-i fi pus acest diagnostic, i-am dat toate tratamentele posibile pentru constipatie, pentru ca la bebelusi toata lumea spune ca nu este problema si ca o sa treaca. Apoi am aflat acest lucru. Pentru aceasta problema ar exista o interventie chirurgicala, dar este prea mic si e riscant. Trebuie sa avem foarte mare grija la alimentatie, pentru ca aceasta poate sa-i faca mai mult rau. El este copil si vrea sa manance de toate, deci este foarte greu", povesteste Nicolae Mateciuc, tatal baietelului in varsta de trei ani.

Vestile proaste se tin lant

In cursul anului trecut, medicii au mai pus un diagnostic pentru baietelul care a implinit trei ani la inceputul anului 2019. Acesta a fost diagnosticat cu autism, iar acum, parintii fac tot posibilul pentru ca el sa poata duce o viata normala. Se pare ca o interventie ar putea fi realizata la o clinica din Viena. Este vorba despre o procedura care, conform parintilor, a ajutat mai multi pacienti de-a lungul timpului. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, cei doi ieseni au nevoie de mai bine de 10.000 de euro, aceasta suma fiind necesara doar pentru operatie, fara a fi luate in calcul cheltuielile suplimentare.

Citeste si: Doamna DIRECTOR?! V-ati gasit timp sa rasfoiti condica de RECLAMATII? Nereguli mari la Centrul de Transfuzie Sanguina din Iasi! " Este vorba despre aroganta si lipsa de profesionalism"

"Anul trecut a fost diagnosticat si cu autism si am aflat ca la Viena este o clinica care face autotransplant de celule stem. Practic, i se iau tot lui celule din coloana si se injecteaza in picior. Din cate am inteles, acestea sunt prelucrate intr-un laborator si apoi sunt injectate. Ne-am interesat si am aflat ca au mai fost parinti care au facut acest lucru, iar tratamentul ar da roade, pentru ca, in unele cazuri, s-au observat imbunatatiri. In momentul de fata, copilul face terapie, care este foarte scumpa, iar eu am deja imprumut la doua banci, deoarece lucrez doar eu, pentru ca sotia trebuie sa stea acasa cu copilul. A urmat si sedinte de logopedie si kinetoterapie, dar am mai renuntat, pentru ca nu avem bani pentru toate. Interventia de la Viena costa 10.000 de euro, fara transport, fara cazare, doar interventia", mai spune Nicolae Mateciuc.
Toti cei care doresc sa intinda o mana de ajutor o pot face contribuind cu orice suma de bani, in contul familiei Mateciuc, deschis la UniCredit.
Titular cont: Nicolae Mateciuc
Nr. cont: RO36BACX0000001490727000loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit