Secretele istoriei

Veste dureroasa pentru Meghan Markle!

Publicat: 26 iul. 2018
3

Meghan Markle a primit zilele acestea o veste cumplita! Loujain Al-Hathloul, una dintre prietenele noii Ducese de Sussex, este judecata in Arabia Saudita, dupa ce a militat pentru drepturile femeilor, si, daca este gasita vinovata, urmeaza sa primeasca o sentinta de 20 de ani de inchisoare sau chiar o condamnare la moarte.

Se vehiculeaza faptul ca Loujain ar fi marturisit ca „a conspirat cu inamicii Arabiei Saudite”, impotriva regimului.

O prietena apropiata a lui Meghan Markle, cunoscuta drept militanta pentru drepturile femeilor, se afla in fata unei sentinte de 20 de ani de inchisoare, sau chiar pedepsa capitala, dupa ce a fost acuzata ca a conspirat impotriva regimului din Arabia Saudita, conform celor de la Mirror. Motivul principal pentru care Loujain este in prezent judecata pentru tradare este o presupusa declaratie a tinerei, conform careia ar fi marturisit faptele mentionate anterior.

Loujain Al-Hathloul, in varsta de 28 de ani, a ajuns, la un moment dat, pe coperta revistei Vanity Fair, unde a fost fotografiata alaturi de Meghan Markle. In luna mai, aceasta a fost retinuta impreuna cu alte noua femei, in timpul unei campanii, al carei scop era propunerea unor legi mai putin stricte in ceea ce priveste libera exprimare si restrictiile drastice cu care se confrunta reprezentantele sexului feminin in Arabia Saudita. Arestul a avut loc la putin timp dupa ce restrictia femeilor de a conduce vehicule a fost ridicata.

Kareem Chehayeb, un membru al organizatiei nonguvernamentale Amnesty International, a declarat ca regimul din Arabia Saudita nu mai doreste sa faca alte schimbari legislative. „Vor sa se indeparteze de orice forma de negare a sistemului sau de ideea de militare pentru drepturile omului”, a declarat acesta, conform sursei anterior mentionate.

Arestul lui Loujain Al-Hathloul a venit la doi ani dupa ce aceasta a participat la un summit umanitar, One Young World, alaturi de Meghan Markle, Emma Watson, Cher si chiar si prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.

Adauga un comentariu