Mama si copilul

Veste excelenta pentru femeile aflate la menopauza

Publicat: 14 mart. 2016
7

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tratament pentru femeile aflate la menopauza, care le poate scapa de bufeuri.

Vestea excelenta este ca noua pilula nu creste riscul de cancer de san, asa cum se intampla in cazul terapiei hormonale actuale, HRT, arata ziare.com, care citeaza Daily MailCercetatorii de la Imperial College, Londra, au creat noul tratament ce functioneaza complet diferit fata de HRT, care creste cu un sfert riscul de cancer de san daca este administrat timp de cinci ani sau mai mult.

Femeile care se machiaza excesiv pot suferi de menopauza precoce

In timpul menopauzei, corpul unei femei produce mai putin estrogen. In sapte din zece cazuri, femeile ajung sa aiba bufeuri, care pot avea un impact devastator asupra calitatii vietii lor. Bufeurile pot sa afecteze somnul, relatiile cu cei din jur si chiar munca unei femei.

HRT mentine nivelul normal de estrogen, dar pe langa cresterea riscului de cancer, acesta poate creste si riscul de formare a chegurilor de sange. In prezent, numai 10% dintre femeile aflate la menopauza apeleaza la HRT, in scadere de la 36% cat era acum 15 ani.

Machiajul excesiv afecteaza sanatatea. Poate duce la menopauza precoce

Noul tratament, care se afla inca in teste, blocheaza in creierul femeilor un semnal care duce la bufeuri. „Dintre toate simptomele menopauzei, bufeurile deranjeaza femeile cel mai mult. Impactul asupra vietii lor poate fi foarte mare, dar pentru ca menopauza este un subiect tabu, multe sufera in tacere”, spune endocrinologul Julia Prague, care a adaugat ca bufeurile sunt produse de hormonul neurokinina B.





Adauga un comentariu