Titlurile zilei

Veste importantă pentru ieșeni! Șoferii vor avea o nouă variantă de traseu pentru a scăpa de coșmarul de pe Drumul European de la intrarea în municipiul Iași!

Publicat: 24 iun. 2021
Trafic Drumul European 583, la Podu Iloaiei, din județul Iași
Șoferii care intră pe Drumul European spre municipiul Iași pot avea o nouă variantă de traseu pentru a ocoli orașul la orele de vârf, propunerea fiind legată de modernizarea DJ 282

Un drum județean din zona Iașului ar urma să preia traficul rutier de pe Drumul European spre nordul municipiului Iași. Șoferii care vin dinspre zona Roman-Pașcani-Târgu Frumos pentru a ajunge spre Breazu sau Movileni nu vor mai tranzita municipiul Iași. Consiliul Județean a propus modernizarea unui drum județean dintre Podu Iloaiei și comuna Românești, arteră care face legătura cu axa rutieră Iași-Suceava

Autoritățile județene au anunțat un nou proiect legat de modernizarea unei șosele care ar putea scoate tot traficul din zona Drumului European 583. Șoseaua DJ 282 Potângeni-Românești-Podu Iloaiei ar putea reprezenta o variantă de traseu pentru conducătorii auto ce vin pe Drumul European pentru a ajunge în Copou și, apoi, mai departe, spre Rediu-Movileni.
Această șosea a fost inclusă în noul masterplan de drumuri județene, proiect cu o valoare totală de 290 de milioane de euro.

Șosea de legătură între DE 583 și nordul municipiului Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, a arătat și în ce constă proiectul de reabilitare a arterei care va descongestiona traficul din municipiul Iași.

„Avem o serie de proiecte de modernizare a infrastructurii. De exemplu, de la Românești la Movileni facem conectivitatea între DE 583 și arterele județene. Vorbim despre drumul de la Podu Iloaiei spre Movileni, astfel încât cei care vin din zona Roman sau Târgu Frumos să nu mai intre prin Iași, prin Păcurari, să ajungă în Copou-Breazu, pentru a merge la Movileni”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

În plus, Costel Alexe a precizat că, prin proiectul centurii ușoare, ce include reabilitatea a 73 de kilometri de drumuri din jurul Iașului, se poate asigura o conexiune mai ușoară cu zona de est a județului.

„Avem un proiect prin care să putem asigura finanțarea pentru o altă șosea. Este vorba despre drumul de la Schitu Duca spre Albița. Este necesar ca șoferii să nu mai meargă pe «Drumul Hoților», ci să ajungă pe noua centură ușoară, proiectul derulat în prezent de Consiliul Județean Iași. Vrem șosele cu două benzi pe sens, pentru ca transportul județean să asigure o fluidizare mai bună pentru a lega municipiul Iași de comunitățile din jur. Trebuie să prioritizăm mai bine resursele limitate ale CJ”, a mai spus șeful CJ Iași.

Proiect pentru șosea cu 4 benzi, în CUG, spre șoseaua de centură

De asemenea, Consiliul Județean va derula un proiect legat de modernizarea DJ 248 Iași-Vaslui. Proiectul include și lărgirea șoselei în zona cartierului CUG, spre Lunca Cetățuii. Costel Alexe a menționat faptul că și alte șosele din zona metropolitană Iași vor fi luate în calcul.

„Trebuie să le asigurăm posibilitatea și altor comunități să aibă acces la o infrastructură cât mai bună. Oamenii din zona metropolitană trec printr-un calvar imens. Cei care vin dinspre Horpaz, dinspre Ciurea stau la cozi până după Podu Roș, ceea ce nu este normal. Calvarul se reia după-amiază, când ei se întorc spre casă. Toate măsurile de modernizare a infrastructurii județene trebuie dublate de efortul comunităților locale pentru fluidizarea traficului, pentru asigurarea unui transport public comun de calitate. Trebuie ca oamenii să aleagă dacă vin în oraș sau la locul de muncă cu mașina proprie sau uzează de transportul public”, a subliniat președintele Consiliului Județean Iași.

Comentarii
 • ..materializarea proiectelor va fi peste 50000 de ani lumina, cand vor ateriza extraterestri! Proiectul Spitalului Regional bate pasul pe loc din 2017 iar autostrada Moldovei din anii 2000

 • Astia nu is in stare sa puna in practica 2,3 km Paun Tomesti si ne vorbiti de proiecte din astea ăsta e un exemplu ce tine strict de CJ da mai am portiuni din astea astronomice gen continuarea strazii Grigore T Popa care ar mai scoate traficul din Bucium catre 3 Fantani strada care e in aceiasi situatie de 30 de ani de cand ma stiu e in aceiasi situatie plimbata de la Minister la autoritati locale si invers ,niste papitoi conferinte de presa protocoale insa nimic concret ROMANIA 2021.

 • Kostel bam bam propachează oare a mers vreodată pe șoseaua ce face legătura între lrțcani și vînător pe unde trec tirurilrle de mare tonaj la 2-3 metri de casele oamenilor creind trepidați non stop pentru distrugerea caselor de ce nu este scoasă în afara satului de exemplu prin horlești-zahorna —-poate transporta kostelu sponsorizarea și pe acolo la sculeni—–

 • Kostel bam bam propachează oare a mers vreodată pe șoseaua ce face legătura între lrțcani și vînător pe unde trec tirurilrle de mare tonaj la 2-3 metri de casele oamenilor creind trepidați non stop pentru distrugerea caselor de ce nu este scoasă în afara satului de exemplu prin horlești-zahorna —-poate transporta kostelu sponsorizarea și pe acolo la sculeni—–

 • Atata minte are Alexe, ca si Ciucan de la drumuri.
  Cate masini vin dinspre Tg Frumos ca sa mearga la Horlesti? Unde vezi tu coloane de TIR-uri la intrare in Horlesti/Rediu, bai tablagiule???
  O parte merg spre Sculeni sau Albita si o parte spre Vaslui. Scoateti naibii traficul greu din oras, uitati-va ce e dimineata pe Canta-Gara. Incopetentilor ce sunteti.

 • 1. mai luatii geaca aia fara maneci lui Ciucan ca prostanul o sa o poarte toata vara …….afara sunt 33 grade si al poarta geaca de fas matlasata
  2. Vicepresedinte mai papitoi ca asta de acum, n-a avut Iasul si nici nu va avea….o mascota de 1,5 metri barboasa …….maimuta in adevarat sens al cuvantului

 • Bravo D-le Președinte CJ Alexe. Va face lucruri f bune pt comunitate. Se vede ca are 5 clase de valoare peste dinozaurul de trista amintire, psd-ist ul zis Popica. E un tip deștept, dar va reuși, doar dacă nu apleacă urechea la urletele străzii, a soferachilor de pripas. Succes, d-le Alexe.

 • O veste minunată pentru toți ieșenii !!! Practic la câte variante de drumuri se vor face în următorii ani, va fi greu pentru șoferi să se decidă pe care din ele o vor folosi ca să ajungă în oraș. Păcat că lipsesc din articol schițele, planșele cu noua infrastuctură, ar fi fost articolul mult mai convingător, dar probabil că vor apărea și acestea înaintea următoarelor alegeri. Până vor fi realizate aceste drumuri ( … la fel ca și A8) vom circula cu dronele … Bam, bam !

 • Da, e „”baiat destept”‘ .Da’ ce , despre Popa se poate spune ca a fost vreun prost? Si-ma rog-cu ce se deosebeste unul de altul si ei ,de ceilalti politicieni?
  Daca in 30 de ani nu ne-am lamurit ,ca e” aceeasi Marie cu alta palarie” am ramas ”pulimea” (nume primit de popor, de la un alt asemenea politician).

Adauga un comentariu