Actualitate

Veste importantă pentru mii de ieșeni. Mai multe străzi din oraș vor fi reabilitate

Publicat: 27 feb. 2020

În perioada următoare vor demara o serie de lucrări privind modernizarea străzilor I. I. Mironescu, Dochia și Țicăul de Jos. Edilul Mihai Chirica a semnat recent autorizațiile de construire necesare începerii lucrărilor de modernizare a străzilor respective, valoarea lucrărilor fiind de câteva milioane lei. În cursul zilei de astăzi, 27 februarie, Primăria municipiului Iași va preda amplasamentele către constructor. Acesta va începe astfel lucrările de modernizare în cursul zilei de luni, 2 martie. Conform graficului, lucrările vor dura maximum 12 luni.

„Modernizarea acestor artere de circulație face parte din obiectivul mai amplu al Primăriei municipiului Iași de reabilitare a infrastructurii rutiere în cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu și Țicău. De altfel, modernizarea infrastructurii în zona Țicău este o necesitate pe care mi-au semnalat-o ieșenii și în cadrul dezbaterii proiectului bugetului municipiului Iași pe acest an. Pe măsură ce va fi modernizată și infrastructura de utilități, vom face proiectele tehnice, vom lansa licitațiile și vom începe lucrările de modernizare și a altor străzi din această zonă”, a menționat primarul Mihai Chirica.

Șapte kilometri pentru 21 de milioane de lei

Lucrările la străzile I. I. Mironescu, Dochia și Țicăul de Jos fac parte dintr-un pachet care include și modernizarea străzilor Viticultori, Roșcani, Timpului, Șt. O. Iosif și Luca Arbore, acestora alăturându-li-se și supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu. Dată fiind vremea favorabilă, lucrările de modernizare a străzii Luca Arbore au demarat la începutul acestei luni și avansează rapid. Executantul lucrărilor este asocierea SC Alpenside SRL – SC Concret Drum SRL, contra unei sume de 20,8 milioane lei. Contractul presupune realizarea de lucrări pe o lungime totală de străzi de 6.982 de metri, cu o durată de execuție care variază între opt și 14 luni.loading...

Comentarii
  • Iar proiecte dl Chirica? Cum realizezi toate aceste strazi in 14 luni? A inceput prosteala iesenilor pentru vot? Va vom monitoriza foarte atent la ceea ce ati spus.

Adauga un comentariu