Eveniment-Social

Veste importanta pentru studentii din Iasi care fac voluntariat

Publicat: 14 mart. 2014
1
Liga Studentilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi (LS IASI) a propus universitatii adoptarea unei metodologii-cadru, prin care activitatile de voluntariat ale studentilor sa fie recunoscute de institutie ca experienta profesionala, prin acordarea unor credite transferabile, care vor fi trecute in suplimentul de diploma. Potrivit reprezentantilor Ligii Studentilor, acordarea de credite pentru activitatile de voluntariat este mentionata in Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 si in Statutul Studentului (OMECTS 3666/2012).
„Initiativa recunoasterii educatiei non-formale apartine Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), care, la nivel national, prin Legea Educatiei Nationale si Statutul Studentului, a reusit sa constientizeze importanta recunoasterii competentelor dobandite prin voluntariat. Nu trebuie pierduti din vedere angajatorii, care vad in activitatea de voluntariat o alternativa eficienta de formare profesionala, dezvoltand astfel o disponibilitate mai mare de a oferi sansa tinerilor de a se integra in cadrul unei companii sau a unei institutii ca angajati”, a spus Cristina Popescu, coordonator departament proiecte in cadrul Ligii Studentilor Iasi.
Citeste si Statutul Studentului a fost admis la Universitatea Cuza

In vederea recunoasterii activitatii de voluntariat, studentii vor trebui sa depuna un dosar care sa contina un raport de activitate, Curriculum Vitae, recomandari, diplome si alte documente care sa dovedeasca implicarea lor. In momentul de fata, reprezentantii Ligii Studentilor asteapta raspunsul universitatii cu privire la adoptarea metodologiei.
„Avand in vedere existenta unui cadru legal pentru adoptarea unei asemenea metodologii si a necesitatii pe care o resimt studentii in recunoasterea nu numai a competentelor dobandite prin voluntariat, dar si a voluntariatului in sine drept experienta profesionala, consideram ca, in momentul de fata, facem un pas necesar pentru a-i ajuta pe studenti sa se integreze pe piata de munca”, a spus Silvian-Emanuel Man, presedinte Ligii Studentilor Iasi.
Comentarii
  • daaaa….nu era de-ajuns ca aduc tot felul de adeverinte de practica luate de pe la tot felul de firme ale mamei,tatei,unchiului,neamurilor si prietenilor,unele firme demult desfintate,dar cu stampila la purtator.
    De-acum mai aducem si adeverinte de voluntariaT dupa acelasi calapod.

  • daaaa….nu era de-ajuns ca aduc tot felul de adeverinte de practica luate de pe la tot felul de firme ale mamei,tatei,unchiului,neamurilor si prietenilor,unele firme demult desfintate,dar cu stampila la purtator.
    De-acum mai aducem si adeverinte de voluntariaT dupa acelasi calapod.

  • Cati bani de pe spatele acestor studenti,obtin diplome si-apoi nu au nici un orizont,am vazut absolventi de la UAIC Iasi care lucreaza ca vanzatori,completeaza facturi…..munci pe care le fac si cei cu 4 clase.O fabrica de diplome care nu sunt necesare.Cum s-a mai ajuns in Romania.

Adauga un comentariu