Titlurile zilei

Veste importantă pentru toți șoferii ieșeni! Imagini în premieră cu proiectul care va debloca toată circulația dinspre Ciurea spre Iași. Schița investiției care poate „aerisi” traficul rutier din cea mai blestemată zonă de către șoferi – FOTO

Publicat: 28 oct. 2021
Drumul județean 248 Iași - Vaslui, pe traseul CUG - Lunca Cetățuii
Consiliul Județean a stabilit varianta traseului de pe DJ 248 între comuna Ciurea și municipiul Iași, șoseaua urmând a fi extinsă la 4 benzi pe o porțiune de 3,3 kilometri

Proiectul de trafic care va debloca traficul rutier din zona Ciurea către municipiul Iași a fost lansat oficial de către Consiliul Județean. Autoritățile au întocmit și primele schițe ale proiectului cuprins între capătul cartierului CUG și intersecția cu centura Iașului, pe o distanță de 3,3 kilometri. Proiectul de pe drumul județean 248 ar urma să fie extins la 4 benzi, pentru descongestionarea traficului rutier

Veste importantă pentru toți șoferii din municipiul Iași! Unul dintre cele mai aglomerate drumuri de la ieșirea din oraș va fi modernizat complet. Este vorba despre șoseaua DJ 248 pe ruta Iași – Vaslui. În calcul intră primii 3,3 kilometri din acest drum, de la intersecția cu zona Valea Adâncă, până la cea cu centura municipiului Iași, de la Lunca Cetățuii.

Recent, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) a scos la licitație proiectarea acestei porțiuni de drum, licitație derulată la pachet cu studiile pentru alte șosele din județ. În ceea ce privește drumul județean 248 pe porțiunea respectivă, au fost întocmite primele schițe, proiectul final urmând a fi prezentat peste câteva luni.

Iată cum arată porțiunea din drumul județean cuprins între Ciurea și Iași!

Autoritățile județene au arătat și în ce va consta investiția care va debloca traficul rutier de la ieșirea din municipiul Iași.

„Am scos la licitație contractul de achiziție a serviciilor de proiectare pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru acest drum. Vorbim despre elaborarea de studiu topo, studiu geotehnic, expertiza tehnică, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, pentru modernizarea drumului județean 248, limita municipiului Iași – intersecție centura Iași”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași.

Pe porțiunea celor 3,3 kilometri, o situație aparte este cea dinspre Horpaz, unde șoseaua se îngustează și apare aglomerația. În aceste sens, cei de la Consiliul Județean au arătat că după ce va fi întocmit proiectul tehnic se va vedea dacă este nevoie și de exproprieri de terenuri.

Șoseaua va fi extinsă la 4 benzi

Conducerea Consiliului Județean Iași a precizat că, prin acest proiect, se dorește deblocarea traficului rutier spre municipiului Iași. De altfel, primele măsuri au fost luate încă din vara acestui an.

„Este un pas concret pe care îl facem în implementarea proiectului prin care vom reuși să lărgim la 4 benzi această arteră rutieră, pe o distanță de 3,3 kilometri. Astfel, vom debloca intrarea în municipiul Iași dinspre comuna Ciurea, actualmente aceasta fiind una dintre cele mai stringente probleme a comunităților din zonă”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Varianta finală a traseului din DJ 248 Iași – Vaslui

Proiectul de lărgire a șoselei pornește de la kilometrul 4+345 (limita municipiului Iași) și se oprește la kilometrul 7+760, la intersecția cu șoseaua de centură de la Lunca Cetățuii. Primarul comunei Ciurea, Cătălin Lupu, a precizat că, pe teritoriul localității, nu sunt probleme cu lărgirea șoselei respective.

„În zona noastră sunt toate rețelele de utilități, însă drumul este destul de larg și nu cred că vor fi probleme în ceea ce privește alți proprietari de terenuri. Consiliul Județean are toate documentele necesare, iar lucrurile sunt clare”, a precizat Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea.

Pe de altă parte, Dan Niță, primarul comunei Miroslava, nu a putut fi contactat pentru a explica situația din zona Horpaz, de pe teritoriul comunei respective. Împreună cu acest proiect, CJ Iași a scos la proiectare și alte drumuri județene, valoarea totală fiind de circa 600.000 de lei.

Comentarii
 • Nu am vazut nteles un lucru:
  Parcarea/ oprirea pe prima banda de pe Soseaua Nicolina (ambele sensuri) este interzisa pentru prostimea care se conformeaza regulilor impuse, dar e permisa smecherilor?
  Politia Locala a alungat zilele trecute locatarii care parcau la bulevard, in apropierea locuitelor lor (din lipsa de alte locuri de parcare in zona, nu din comoditate), dar se face ca nu vede zecile de masini parcate in continuare la strada principala.
  Exista un program dupa care Politia Locala inchide ochii si accepta parcarile sau „noi vrem egalitate, dar nu pentru catei”?

 • Domnule Primar,
  poliţia locală dar şi boierii de la circulatie să fie prezenţti în zona Nicolina pentru a sancţiona pe cei ce nu respectă regulile stabilite, altfel înjurăturile şi sancţiunile la vot primarul le primeşte.
  În ceea ce priveşte lărgirea şoselei Iaşi-Lunca Cetăţuii, e o poveste în care nu prea cred, pur şi simplu este bătaie de joc, s-a construit fără să se ţină cont de taficul din zonă şi aici mă refer la cartierul Vişoianu.

 • Eu stau la drumul judetean DJ 248.Prin fata casei ,pe unde ar trebui sa vina a doua banda,este reteaua de apa si gaz.Daca se face a doua banda, ea va fi practic lipita de gardul meu.Neaparat trebuie sa-mi pun semafor sa pot iesi din curte!!!!!

 • Interesant… clar vor fi favorizati cei care vin dinspre Ciurea. Vor putea circula pe 2 benzi pina la capat CUG, iar apoi se vor aseza cuminti la coada pret de citiva kilometri ca sa traverseze pasajul Nicolina. Iar cit vor sta la coada vor putea admira in toata splendoarea sa banda rezervata pentru transportul public.
  Este necesar proiectul, dar atit timp cit nu se face nimic in ceea ce priveste traficul si parcarile in oras…

 • Oricum e o prostie ce s-a facut. Vin pe Soseaua Nicolina catre Tehnopolis, pe 2 benzi libere, numai covor rosu lipseste, dar se bulucesc apoi ca oile la AJC pe o singura banda pe sens.
  Invers, ati vazut o gramada de masini parcate la Tehnopolis si o multime de locuitori din zona exterioara care abia asteptau sa urce in tramvaiele si autobuzele CTP, in plina pandemie? Evident ca nu! Si asa intrau in oras pe o singura banda, de ce trebuia liber la vanatoare si viteza pe n benzi in oras?
  Pentru mofturile de oras ale celor care au vrut la tara, pentru justificarea achizitiilor CTP si pentru contractul cu popicele au fost sacrificat un cartier intreg.
  Si daca tot ati comis-o, vreau sa vad in permanenta Politia Locala si masinile de ridicare de la Servicii Publice cum golesc bulevardul. Ca doar regula e data pentru 24/24 si 7/7!

 • Acest proiect trebuie NEAPARAT sa aiba un rond in intersectia cu centura !, altfel o sa iasa un balamuc general cu toti cei care vor sa intoarca masinile ori sa intre ori sa iasa din curti incalcand linia continua si inpiedicand traficul

 • Studii si planse, bani care sa ia snecherii!
  Ati vazut la Iasi Stadion, dar Sala Polivalenta???
  Asa o sa fie si largirea strazii….. Studii, proiecte la smecheri!

 • Va dau eu o ,,VESTE IMPORTANTA”. Autorul articolului Rotaru nu are de unde sti asta. NU SE VA FACE NIMICA. Cel putin in mandatul lui Chirica. Sa auzim numai de bine!

 • Asfaltat/Betonat drumul de la L.Cetatuii,Zanea,Bazar Pasaj Selgros.De unde fonduri?Banii care se duc pe studii de fezabilitate,exproprieri,șpăgi și alte șmecherii ajung ptr.modernizare.Atentie!!Modernizare!Fara alte cheltuieli.

 • Bătaie de joc şi dispreţ total faţă de cetăţeni pentru ce se întîmplă în Nicolina
  Poliţia să şi facă datoria şi să i sancţioneze pe cei care încalcă legea, fără să blocheze ei traficul cu maşina lor(mă refer la maşina poliţiei)
  O singură maşină parcată pe dreapta de un nesimţit dă totul peste cap

 • Dar la noi care este magaroi lasa masina pe avarie pe prima banda si incurca pe cei din spate care trebuie sa opreasca si sa astepte sa-l lase altul de pe banda 2 sa intre si uite blocajul.Pentru cei care fac acest lucru ar trebui mers rapid si constatat care este urgenta(avaria)de blocheaza banda si aplicat urgent sanctiune rapida ca sa se dezvete de acest obiceim prost.

Adauga un comentariu