Actualitate

Veste incredibila pentru Casa Regala, dupa demisia lui Mihai Tudose! Noul premier a schimbat foaia

Publicat: 21 ian. 2018
1

Fostul premier, Mihai Tudose, nu a fost de acord ca Palatul Elisabeta sa fie cedat Casei Regale. Dupa mazilirea acestuia, se pare ca vom avea parte de o rasturnare de situatie. Familia Regala ar putea sa ramana in continuare in Palatul Elisabeta si exista o negociere in curs legata de chiria pentru acesta.

Seful Casei Regale, Andrew Popper, a oferit detalii nestiute despre Palatul Peles, dar si despre lucrurile pe care Majestatea Sa nu le-a facut. Un exemplu il reprezinta motivul pentru care Regele Mihai I nu a revendicat Palatul Elisabeta. "Motivul pentru care se doreste ca acest palat sa ramana in folosinta Casei Regale este pentru activitatile publice care se desfasoara aici. Acest imobil este folosit doar intr-o mica masura ca o locuinta si este folosit in marea lui majoritate pentru organizarea de evenimente publice care au foarte multa importanta. Au fost zeci de evenimente aici la care au participat institutii de stat, membri ai societatii civile, au fost aici capete incoronate si sefi de stat", a spus Andrew Popper, conform Antena 3.

Seful Casei Regale spune ca Ministerul Culturii si-a luat obligatia sa intretina imobilele in stare buna, insa acest lucru nu s-a intamplat.

CITESTE SI: Rasturnare de situatie in Casa Regala! Ce s-a intamplat la parastasul de 40 de zile a Regelui Mihai

Familia regala a luat parte, sambata, 13 ianuarie, la parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele vesnice a regelui Mihai I al Romaniei.

Reprezentantii Casei Regale s-au adunat sambata la Manastirea Curtea de Arges, pentru ceremonia de 40 de zile de la trecerea la cele vesnice a Regelui Mihai I al Romaniei. Slujba a fost oficiata de Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argesului si Muscelului si a avut loc in vechea Catedrala Episcopala si Regala.

La ceremonie a participat chiar si nepotul Regelui, fostul principe Nicolae, alaturi de logodnica sa, Alina Binder.

Potrivit imaginilor surprinse de TVR, au existat si momente care par sa anunte o mare impacare in randul membrilor familiei regale. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, si Principesa Maria s-au imbratisat cu fostul principe Nicolae, nepotul lor. Mai mult decat atat, Nicolae si logodnica sa au stat pe tot parcursul slujbei alaturi de Principesa Margareta si Principele Radu Duda.
Adauga un comentariu