Calatorii

Veste mare despre cea mai importanta autostrada din Romania

Publicat: 27 iul. 2018
9

Hotararea de Guvern privind studiul de prefezabilitate pentru realizarea autostrazii Comarnic-Brasov in parteneriat public-privat (PPP) ar putea fi adoptata in prima sedinta de Guvern, a declarat, joi seara, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, la Antena 3.

'In sedinta de Guvern proxima, probabil, vom adopta Hotararea de Guvern privind studiul de prefezabilitate pentru realizarea autostrazii ComarnicBrasov in parteneriat public-privat (PPP). Aceasta este deja este in circuitul de avizare, a fost promovata de catre Comisia de Prognoza si acum este la mine. In doua zile studiez documentatia si dau avizul sau aduc corecturile corespunzatoare, probabil mai e si Ministerul Finantelor Publice', a spus Sova.

Intrebat de ce face statul Comarnic- Brasov prin parteneriat public-privat, in conditiile in care fostul Guvern a decis ca e mai bine sa se faca cu Banca Mondiala acest lucru, Sova a raspuns: ''Era un lucru bun, dar e un un lucru si mai bun, desi cateodata se spune ca mai binele este dusmanul binelui, totusi de aceasta data eu apreciez ca putem contrazice aceasta zicala'.

Sova a mai spus ca documentatia pentru studiul de prefezabilitate facuta de CNP nu trebuie luata in derizoriu pentru ca exista o structura dedicata unde MT participa cu 5 experti de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si din minister. ' Eu apreciez ca e o sansa pe care trebuie sa o jucam', a mai spus seful de la Transporturi.

In ceea ce priveste centura Bucurestiului, ministrul a subliniat ca, desi exista un castigator pe o parte din centura veche, acesta este deja contestat.

'Avem o parte din centura veche intre DN 2 si A2 licitata cu castigator declarat si desigur contestat. Este o firma chinezeasca despre care mi-as dori sa aflu mai multe in teren apropo si de mitul chinezesc legat capabilitatile lor de a lucra. Pe de alta parte, aici, la aceste lucrari, au fost facute contracte pe suma cea mai mica cu termene proaste, indelungate. Nu poti sa upgradezi aceste contracte. O problema mare avem la podul de la Maracineni, unde, in loc sa se ceara termen de executie foarte scurt, acum facem eforturi sa convingem antreprenorul sa lucreze mai bine, rugandu-l cu bani, cu suport. CNAIR eu il tratez ca fiind in subordinea mea si cu tot dragul si cu toata colaborarea si cu pro-activitatea, sunt cu ochii pe bostanarie', a mai subliniat seful de la Transporturi.

Premierul Viorica Dancila a declarat, luni, la bilantul pe sase luni al mandatului sau, ca exista toate sansele ca pana in septembrie sa fie organizata licitatia de atribuire pentru autostrada Ploiesti – Comarnic – Brasov, subliniind ca studiul de fundamentare pentru aceasta autostrada a intrat deja in prima lectura la ultima sedinta de Guvern.

'Au fost deja aprobate 13 proiecte majore de investitii strategice, dintre care patru sunt in domeniul infrastructurii de transport. Primul, si poate cel mai important proiect dintre ele, este autostrada Ploiesti – Comarnic – Brasov, al carui studiu de fundamentare a intrat deja in prima lectura, chiar in ultima sedinta de Guvern si avem toate sansele ca pana in septembrie sa organizam licitatia de atribuire', a afirmat Viorica Dancila.

Adauga un comentariu