Local

Veste proastă pentru ieșeni! Ce decizie dură a luat Blue Air în legătură cu niște zboruri de la Aeroportul Internațional Iaşi

Publicat: 12 mai 2022
aeronava Blue Air
Compania românească de transport aerian Blue Air întârzie cu introducerea curselor noi la Iași

Până pe data de 15 iulie 2022, anumite rute ce urmau a fi operate de Blue Air de pe Aeroportul Internațional Iași nu vor fi accesibile pentru călători, care vor trebui să se reorienteze către alte variante de zbor. Motivul ar fi faptul că cei de la Blue Air sunt în curs de achiziționare a unor aeronave noi pe care întârzie să le primească.

Blue Air a anunțat că va amâna lansarea anumitor zboruri care au punctul de plecare la Iași. Ieșenii vor trebui să mai aștepte până pe 15 iulie 2022 pentru a avea acces la noile rute. Zboruri precum Iași-Paris (Aeroportul Charles de Gaulle), Iași-Munchen sau Iași-Torino vor fi afectate de această decizie. Compania a achiziționat deja 5 avioane Boeing 737-8 MAX, urmând să completeze procesul de reînnoire a întregii flote.

 Aeroportul International Iasi
Pasagerii care și-au făcut planuri și pot fi afectați de întârziere vor fi anunțați din timp pentru a găsi alte soluții

Blue Air întârzie cu lansarea unor zboruri de la Aeroportul Iași

 o fata in fata unui panou
Cursele spre orașe din țări precum Germania, Spania, Grecia, Franța și Italia se vor lăsa așteptate

Inițial, Blue Air le-a promis ieșenilor că va a aduce noi curse până în vara anului 2022, cu destinații precum: Munchen (cu două zboruri pe săptămână), Dusseldorf și Paris (tot cu două curse pe săptămână). De asemenea, frecvența zborurilor către Torino, Londra, Dublin, Roma, Barcelona și Bruxelles ar fi crescut. Mai multe destinații de vacanță din Grecia ar fi devenit accesibile în aceeași perioadă (Zakynthos, Mykonos și Heraklion).

”Avem o estimare de 1 milion de pasageri procesați în 2022. Deja, pe luna martie 2022 sunt 120 de mii de pasageri procesați. Pe perioada ianuarie-martie 2022 avem circa 220 mii de pasageri trecuți prin aeroport. Media zilnică a zborurilor este de 42 de curse, număr care va deveni mai mare din vară”, a spus Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Cu toate acestea, compania de transport aerian Blue Air a anunțat recent că va mai întârzia cu lansarea unor zboruri cu baza la Iași până pe data de 15 iulie 2022. Aceasta și-a liniștit clienții declarând că, în cazul în care vor fi afectați, vor fi anunțați din timp pentru a găsi alte soluții în planurile lor de călătorie.

interiorul unui avion de la Blue Air
Blue Air este în curs de a-și reînnoi întreaga flotă, dar timpul necesar pentru livrarea aeronavelor s-a prelungit

Mai multe curse aeriene vor fi afectate de această întârziere

 un avion de la Blue Air
Modelul de aeronavă pe care au pus ochii cei de la Blue Air este Boeing 737-8 MAX

Reprezentanții Blue Air au declarat că motivul pentru care vor amâna introducerea curselor noi sau mai frecvente de la Iași este că sunt în proces de reînnoire a întregii flote aeriene, iar unele livrări au depășit termenul stabilit inițial.

„Din cauza întârzierii livrării aeronavelor programate pentru 2022, Blue Air este nevoită să efectueze o ajustare temporară a capacităţii bazei sale din Iaşi, amânând poziţionarea celei de-a doua aeronave în Iaşi până pe 15 iulie 2022”, precizează reprezentanții Blue Air.

Zborurile care vor fi afectate sunt cursele de la Iași cu destinația Paris (Aeroportul Charles de Gaulle), până pe 18 iulie 2022, Dusseldorf, cu amânare până la 19 iulie 2022, Mykonos, care va avea doar un zbor pe săptămână şi Munchen, Roma Fiumicino, Torino, care vor întârzia până pe 20 septembrie 2022.

Blue Air folosește avioane tip Boeing 737, iar de când și-a început activitatea acum 17 ani, se laudă cu peste 340 de milioane de kilometri de zbor, transportând peste 32 de milioane de pasageri.

Din păcate pentru ieșeni, Blue Air este nevoită să amâne introducerea de noi destinații și creșterea frecvenței celor deja existente.
Comentarii
  • Blueair, cea mai neserioasa companie de zbor. Fac asta de foarte mult si nu va dura numai pana pe 15 iulie: afiseaza multe zboruri spre diverse destinatii, oamenii isi cumpara bilet si apoi le anuleaza. Banii nu ii mai primesti inapoi ci raman la ei sub forma unui Voucher ( sau Valet cum il numesc cei de la Blueair), Voucer care se va putea folosi la achizitiile viitoare de bilete de la ei….care la randul lor vor fi anulate.
    Am patit-o si eu de mai multe ori si cu toate ca am cateva sute de euro la ei ma voi orienta catre alte firme de zbor cum ar fi Wizzair de la care ai posibilitatea sa vezi macar banii inapoi daca se anuleaza vreun zbor.

  • Sunt de acord. Am fost și eu, până nu demult, pasager al acestei companii care a manifestat și manifestă dispreț față de călători, prin amânarea repetată, modifcarea orarului de zbor la ore care nu mai corespund intenției de deplasare a pasagerilor, ori prin anularea curselor cu niște explicații aiuristice, după același tipar. Nu rambursează NICIODATĂ costul biletelor deși trimit optiunea ”solicit rambursare”, ulterior trimițând un e-mail în care sugerează că a fost opțiunea ta sa renunți la zbor, deci, nu e treaba lor….
    Iar când o cursă programată are întârziere….să vedeți atitudinea angajaților companiei… în loc să calmeze pasagerii… ridică tonul, sunt nepoliticoși și în general, au o atitudine total greșită față de pasageri, nefiind pregătiți să gestioneze nici cea mai mică situație tensionată.
    Blue Air nu asigură în mod constant siguranța deplasărilor, în schimb comercializează și încasează costul biletelor a căror valoare nu o returnează, refuzând sistematic orice comunicare amiabilă cu pasagerii ale căror curse au fost afectate din culpa lor. Iar în condițiile astea, mă întreb cum se mențin pe piață?

  • Aveam rezervat un zbor de la köln la iasi, dupa vreo luna am primit email in care ma informau ca nu se mai zboara din köln ci de la Düsseldorf, in alta zi si la alta ora, iar acum cateva zile in urma sa primesc alt email in care imi spun ca zborul s-a anulat…….cam asa stau lucrurile la Blue Air

Adauga un comentariu