Local

Veste proasta pentru procurorul acuzat de coruptie. Nu se astepta la asta

Publicat: 06 aug. 2015
1

@ Fostul magistrat vasluian ramane sub control judiciar

Procesul in care fostul procuror vasluian Vasile Selaru este judecat pentru fapte de coruptie nu evolueaza deloc intr-o directie favorabila acestuia. In urma dezbaterilor din sala de judecata care au avut loc in urma cu doua zile, magistratii de la Tribunal au decis ca Vasile Selaru trebuie sa ramana sub control judiciar. De asemenea, judecatorii erau pregatiti sa audieze o serie de martori, dar unii dintre acestia nu s-au prezentat. In plus, magistratii au constatat ca unul dintre martorii propusi de Vasile Selaru in apararea sa a decedat.

La termenul urmator judecatorii vor decide daca vor admite inlocuirea martorului decedat cu un altul propus de fostul procuror vasluian. De reamintit ca Vasile Selaru a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si influentarea declaratiilor. Alaturi de el au fost trimisi in judecata si Danut Iulian Bordea impreuna cu Liviu Radescu, administratorii unor societati comerciale din Vaslui.

Alti doi afaceristi sunt acuzati de cumparare de influenta pentru ca au apelat la serviciile procurorului Selaru. Cezar Catalin Puiu si Octavian Solomon au fost trimisi in judecata si pentru marturie mincinoasa. Ultimul dat pe mana judecatorilor pentru cumparare de influenta este Ionel Lacatusu, un infractor care apela in mod frecvent la ajutorul lui Selaru. Acesta din urma i-a solicitat procurorului sa intervina la Curtea de Apel Iasi pentru a obtine un verdict favorabil.

„La sfârsitul anului 2013, inculpatul Selaru Vasile i-a promis inculpatului Lacatusu Ionel ca va efectua demersuri pe lânga magistratii de la Curtea de Apel Iasi, în sensul solutionarii favorabile a apelului formulat de acesta din urma. În acest context, inculpatul Selaru Vasile a solicitat si primit de la inculpatul Lacatusu Ionel, cu titlu de împrumut, suma de 13.000 lei, fara a se stabili un termen clar de restituire a banilor. Dupa aproximativ 2-3 saptamâni, inculpatul Selaru Vasile a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pastrata pentru continuarea demersurilor în vederea obtinerii unei solutii favorabile pentru inculpatul Lacatusu Ionel”, sustin procurorii DNA.

De asemenea, inculpatii Octavian Solomon si Liviu Radescu au fost trimisi in judecata deoarece au apelat la procurorul Vasile Selaru pentru a interveni pe langa un procuror de la Parchetul Barlad pentru ca acesta sa nu dispuna de o masura de arestare preventiva intr-un dosar. In dosarul respectiv, Radescu, ruda cu Solomon, era cercetat pentru furt, talharie, ultraj, fals si amenintare. Potrivit intelegerii pe care au avut-o cei trei pentru interventia pe care o facea, Selaru urma sa primeasca cazare gratuita pe litoral.

Adauga un comentariu