Coronavirus

Veste proastă pentru românii care ajung în Germania! Autoritățile anunță că vor fi testați

Publicat: 28 iul. 2020
Testare COVID-19
Testare COVID-19

 Veste proastă pentru românii care ajung în Germania! Autoritățile germane au anunțat că toate persoanele care vin din zone cu rate mari de infectare vor fi obligatoriu testate pentru noul coronavirus. România se încadrează în criteriile epidemiologice anunțate de oficialii nemți, astfel că românii vor fi testați obligatoriu la intrarea în Germania.

„Vom introduce teste obligatorii pentru persoanele care se întorc din zone de risc. Vrem să evităm ca persoanele care se întorc în Germania să îi infecteze pe alţii şi să genereze un nou val de infecţii”, a anunțat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

Veste proastă pentru românii care ajung în Germania: Se testează în aeroporturi

Până în prezent, nu a fost anunțată o dată oficială pentru implementarea acestei măsuri, însă deja, în aeroporturi, germanii testează voluntar. Aceste teste vor deveni obligatorii şi vor fi gratuite.

Criteriul în baza căruia vor fi testate persoanele care intră în Germania presupune depășirea numărului de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, iar România intră în această categorie. Lista ţărilor considerate ca prezentând risc epidemic major va fi elaborată de Guvernul Germaniei împreună cu Institutul Robert Koch (RKI) şi va fi actualizată zilnic, în baza acestui criteriu.

Reguli noi pentru românii care vor să viziteze Austria

Pentru ca cetățenii români să poată intra în Astria, aceștia trebuie să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru noul coronavirus, care să fie eliberat cu 72 de ore înainte. Această măsură a intrat în vigoare astăzi, 27 iulie 2020 și va fi valabilă până la 30 septembrie 2020, cel puțin. Până în acest moment, testul avea o valabilitate de maximum 4 zile.

Testul COVID-19 are o valabilitate de 72 de ore

Românii care nu prezintă acest test, au obligația de a intra în izolare și trebuie să suporte costurile cazării. În cazul în care persoana din România nu are posibilitatea de a prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, Austria nu va mai permite intrarea pe teritoriul său.

Ministerul Afacerilor Externe arată că autoritățile austriece au publicat o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de pană la data de 30 septembrie 2020.

Perioada de izolare nu va mai fi de 14 zile

Pe lângă introducerea testului COVID-19, cu o valabiltate de 72 de ore, autoritățile austrice au redus și perioada de izolare de la 14 la 10 zile. Aceasta se va realiza la domiciliu sau într-o locație adecvată

Conform noilor prevederi, începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În cazul în care persoana nu deține un test, va sta în izolare 10 zile, împreună cu famlia sa la domiciliu sau într-o locație adecvată. Costurile în această situație sunt suportate de persoana în cauză. Dar dacă testul va ieși negativ, izolarea se suspendă.

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria. Prevederile noi se aplică tuturor, inclusiv românilor.

Adauga un comentariu