Local

Veste proastă pentru șoferii din strada Decebal. Zeci de locuri de parcare au rămas neatribuite. Primăria Iași va relua licitația

Publicat: 12 nov. 2020
Licitația pentru locurile de parcare din strada Decebal a fost anulată de către Primăria Iași
Strada Decebal din municipiul Iași

Situație specială pentru conducătorii auto dintr-un cartier central al municipiului Iași. Primăria a decis să anuleze o procedură privind închirierea unor locuri de parcare pe strada Decebal din municipiul Iași. Procedura va fi însă reluată peste câteva săptămâni. În schimb, municipalitatea a demarat alte proceduri privind închirierea unor locuri de parcare în cartierele din oraș

Câteva zeci de locuri de parcare din cartierele municipiului Iași vor fi scoase la închiriat în perioada următoare de autoritățile locale. Astfel de proceduri vor avea loc pentru mai multe zone din municipiul Iași, licitațiile urmând a fi derulate de Direcția Exploatare Patrimoniu (DEP), aflată în subordinea celor de la Primăria Iași. O astfel de licitație din strada Decebal însă va fi anulată.

Zeci de locuri de parcare din strada Decebal rămase neatribuite. Ce decizie a luat Primăria Iași

Licitația din strada Decebal urma să fie programată astăzi, 12 noiembrie 2020. Din cauza unor noi clarificări legate de situația din zonă, Primăria Iași a decis ca procedura în acest caz să fie reprogramată. Cel mai probabil, licitația pentru zecile de locuri de parcare din strada Decebal va avea loc la începutul anului 2021.

„Aducem la cunoștința cetățenilor anularea licitației din data de 12.11.2020- ora 10:00 pentru închirierea celor 21 locuri de parcare, situate în parcarea de reședință din strada Decebal, nr.14 A. Licitația în vederea închirierii locurilor de parcare va fi reprogramată la o dată ulterioară. Rămân valabile dosarele depuse până la data de 10.11.2020 pentru înscriere la licitație”, se arată în anunțul celor de la Primăria Iași.

Alte locuri de parcare închiriate în strada Decebal din municipiul Iași

Primăria Iași va derula însă o altă licitație pe strada Decebal legată de închirierea a zece locuri de parcare. Procedura va avea loc în cursul săptămânii viitoare prin intermediul aplicației de telefonie mobilă WhatsApp.

„În data de 18.11.2020, ora 10:00, prin aplicația WhatsApp, va fi organizată o licitație publică cu strigare pentru închirierea a zece locuri de parcare cu numerele de la 1 la 8, 10, 11, situate în parcarea de reședință din strada Decebal, nr.34. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile D4, Q3, Z9 și B7. Data limită de depunere a dosarelor este 16.11.2020, ora 13:00”, au menționat cei de la Primăria Iași.

Sute de mii de euro în prima jumătate din 2020 de pe urma locurilor de parcare din Iași

În prima parte din 2020, Direcția din cadrul Primăriei a avut un venit de circa 850 de mii euro de pe urma locurilor de parcare din municipiul Iași. Din parcările de reședință, municipalitatea a reușit să obțină 2,6 milioane lei în prima parte a anului, cu 600 mii lei mai mult față de anul 2019. Încasările defalcate pe fiecare spațiu din municipiul Iași arată o creștere a încasărilor cu aproape 1 milion lei față de perioada anului 2019.

Comentarii
  • Cea mai proasta administratie din tara.Daca la Cluj, Brasov, Timisoara zona de rambleu a caii ferate sunt constiute parcari de resedinta, aici pe o distata de 10 km de la cug-pacurari nu s-a facut o parcare motivandu-se zona feroviara.Dar blocurile, de langa lidl mircea, etc nu sunt in zona feroviara, retarzilor!

Adauga un comentariu